Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '21

 
Kategori
Felsefe
 

Siz de Öğrenin

Yaklaşık onbeş yıl önce mağazamda küçük çaplı hırsızlık meydana geldiğinde şüphe duyduğum kişinin adını söylemek için savcı beyin makamına gittiğimde adını söylemeden önce 'efendim şüphelendiğim kişiyi karşınıza alarak sorguladığınızda eğer hırsızlığı yapan o ise terleyecektir' der demez,

Savcı bey (gülerek) 'sen dünyaya hangi pencereden bakıyorsun, hırsızlık yapan kişilerin ar damarları körelmiştir, ne terlemesi onlar gece gündüz yirmidört saat nasıl hırsızlık yaparım ve herhangi yakalanma durumunda ne şekilde soğuk kanlı davranırım diye adeta kendilerini eğitirler'..

Tıpkı hırsızlık yapan hırsızlık hastalığından kurtulamayan ve hırsızlık yapmayınca kendilerini rahatsız hissedenler gibi yalanlarla senaryolarla insanları kandırarak zarar verenler de alışkanlıklarını değiştirmek istemez değiştiremezler çünkü yaşam biçimleri kandırmak ve yalan üzerine kurgulamışlar.

Diyelim ki bir arkadaşınız veya akrabanız size birlikte şirket kurmayı teklif etmiş ve siz de inanmış ama asıl amacının bir başka alışverişinizin ucuza kapatmak olduğunu şirket teklifinden vaz geçtikten sonra anlamış olunuz. Biliniz ki bu gibi insanların işi bu, fırsat bulduklarında benzer senaryolarla benzer hikayelerle karşınıza çıkar dikkatli olmanızı öneririm. Kişilik yapınızı iyi bildiğinden kişiliğinize uygun şekilde yanaşmaya çalışırlar ve kendilerini çok uyanık sizi çok aptal zannederler.

Eğer yeni bir kandırmaca ve kandırma ile birlikte kendisine menfaat kazandıracaksa hiç çekinmeden suyunuzdan gider konuşur da konuşur hatta hiç konuşulmayan geçmiş yıllarınıza deyinerek duygu sömürüsü üzerine senaryolar oluşturur. Amacına ulaşmak için asla karşılıklı konuşarak değil entrikalarla başarmaya çalışırlar bu tipler.

Sizi daha önce şirket kandırmacılığıyla kandırdığı için kaale bile almıyorsunuz bir hiç olarak görüyorsunuz ama o kişi kendini hala çok akıllı ve uyanık zannettiği için sizinle konuşmaktan çekinmezler. Bizim piyasada çok örnek var böyle. Hiç kimse değişmez, ne ise odur. Kendimden başka kimseye güvenmemeyi öğrendim. Siz de öğrenin. En çok kendinizi seviniz. Kendinizi sevdikçe herkesi değeri kadar sevmeyi öğrenirsiniz.Değersiz insanları kolaylıkla belirlemiş olursunuz.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..