Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Dünya
 

Siz de yer misiniz?

Siz de yer misiniz?
 

Geçen gün haberleri izlerken, lezzetli bir kek tarifi aldım: Çamurdan yapılmış kek!


Haberleri izlerken, lezzetli kekleri gördüğümde ağzımın suyu aktı. O kadar lezzetli görünüyorlardı ki; size de bu muhteşem kekin tarifini vermek istedim.


İçindekiler: Çok az bir miktar yağ, yine çok az bir miktar tuz, bol miktarda çamur.


Tarifi: Bol miktarda toprak alınıp çamur kıvamına getirilene kadar ıslatılır. Çamur kıvamına gelen toprağa çok az miktarda yağ ve tuz eklenir. Ardından, bu muhteşem karışım fırına sürülür. Yaklaşık yarım saat fırında pişirilen kekler, artık servise hazırdır. Afiyet olsun!


Bu kekler nerede mi yapılıyor? Haiti’de. Haiti, Amerika kıtasında bir ada ülkesidir. Haiti’nin tarihine baktığımızda son derece ilginç bir bilgiyle karşılaşıyoruz: Amerika kıtasında, ABD’nin ardından, bağımsızlığına kavuşan ikinci ülke Haiti.


Halkın %55’inin günlük bir dolar sınırının altında yaşadığı ülkede bir kutu pirinç konservesinin fiyatı iki dolar.[1] Üstelik bundan daha ilginç bir durum da var. Yenilebilen çamur da, ülkedeki enflasyondan nasibini almış ve yüz kek yapmaya yetecek kadar çamurun fiyatı son bir yıl içinde, bir buçuk dolardan beş dolara çıkmış; yani artış oranı yüzde iki yüzden fazla.


Bu kekleri yemenin, insan vücuduna ne gibi zararlar verebileceğini tahmin edebiliyor musunuz? Ben tahmin bile edemiyorum. Fakat yoksul halkın pirince dahi parası yetmediği için, onlar çamurdan yaptıkları mecburen kekleri yiyorlar. Yoksa açlıktan ölecekler.

[1] http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&haberID=424514, 02.02.2008

 
Toplam blog
: 44
: 1133
Kayıt tarihi
: 10.12.07
 
 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Kitap okumayı, yazı yaz..