Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '06

 
Kategori
Erkek Modası
 

Siz erkekler ne kadar Überseksüelsiniz?

Siz erkekler ne kadar Überseksüelsiniz?
 

Günümüz toplumunda daha önce Metrroseksüel erkek modası vardı, kendine bakan, bakımlı erkekler için söylenmekteydi, şimdi ise günümüzde erkekler için bir moda gibi Überseksüel erkekler türedi. Kimler niçin bu kavramları çıkarıyor? Herhalde modacılar her senenin modası gibi her seksüel erkek döneminde de değişik kavramları değişik popüler kişilere yakıştırıyorlar.

Geçenlerde Türkücü Nihat Doğan gazetelerde kendini tarif ederken uberseksüel erkek tipi olduğunu söyledi. "Futbol, pişpirik gibi erkeklere özgü işlerle uğraşan, kadınların işlerine karışmayan ama yanliş yapılmasına da izin vermeyen ağır başlı erkek tipi" diye tarif edilmiş. Ama gerçekte ünlü kadın yazar Marian Slazman "Erkeklerin Geleceği" (The Future of Men) adlı kitabında artık metroseksüellik akımının popülaritesini yitirdiğini, yerini ‘uberseksüellik’ kavramının aldığını savunuyor.

Erkekler erkekliklerini geri istiyor diyen Salzman "Uber kelimesini seçtim çünkü bu kelime en iyi, en harika anlamına geliyor’" diyor. Uberseksüel erkek metroseksüel erkeğe oranla daha tutkulu oluyor. Metroseksüel erkek ayna karşısında saçını düzeltmeye daha çok vakit ayırırken, uberseksüel erkek zamanını kendini ve aklını geliştirmeye ayırıyor. Metroseksüel erkekler en yakın arkadaşlarını kadınardan seçereken, uberseksüel erkekler ise hemcinslerinden seçiyor. Uber takısı, en çekici -fiziksel olması gerekmez-, en dinamik, en güvenilir, en inandırıcılığı tanımlamakta. Bu tip erkekler sert görünümlerinin altında çok hassas bir kalp taşıyor. Yeni akım takipçileri moda yerine sanata ve kültüre daha düşkün oluyor. Bu tanıma uyan diğer ünlüler ise, Arnold Schwsrzenegger, U2 solisti ve Nobel adayı Bono, Bill Clinton, Donald Trump, Ewan McGregor, Pierce Brosnan sayılabilir.

Özetle moda, sanat, kültür, eğitim, gönüllü yardım kuruluşları, sosyal olma, spor yapma gibi faliyetlerde bulunan erkekler, ayrıca kadınlarla ilişkilerindeki davranış biçimleri kendilerinin ne kadar ne ....seksüel olduğunu ortaya çıkaracak.... Bu sene.......

Mehmet Eren

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..