Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '10

 
Kategori
Öykü
 

Siz hangi gruptasınız?

Siz hangi gruptasınız?
 

internetten alıntıdır


Küçük bir kasabada, dört ayrı mahalle varmış...

Birinci mahallede; "evet ama" lar yaşıyormuş. Evet amalar; her zaman ne yapacaklarını çok iyi bildiklerini sanıyorlarmış. Yapma zamanları geldiğinde ise; her zaman evet ama deyip, suçu başkalarının üzerine atarlarmış.

İkinci mahallede; "yapacağım" lar yaşıyormuş. Bunlar ne yapacaklarını bilir ve kendilerini hazırlarlarmış ama tam yapacakları sırada fırsatları kaçırdıklarını anlarlarmış. Bu mahallede yaşayanların dizleri, dövünmekten, yara- bere içindeymiş.

Üçüncü mahallede "keşke" ciler yaşarmış. Bunların algılama güçleri mükemmelmiş. Hep en isabetli kararlar verirlermiş ama malesef herşey olup bittikten sonra... Bu mahallede yaşayanların ise; kafaları, duvarlara vurmaktan, kan içindeymiş.

Kasabanın en güzel bölgesinde, en güzel evlerin olduğu yerde de; "iyi ki yaptım" lar yaşarmış. Keşkeciler; bu mahallede yürüyüş yapar, etrafa hayranlıkla bakarlarmış. Yapacağımlar; keşkecilerle birlikte bu mahallede yürüyüşe çıkmak isterler ama bir türlü fırsat bulamazlarmış. Evet amalar ise; mahallenin güzelliğini görmekten ziyade, ağaçlar neden böyle, güneş neden böyle diye sızlanıp dururlarmış.

İyi ki yaptım mahallesindeki insanların tek kusuru; beyinlerinde mazeret üretme merkezinin olmayışıymış. Bu yüzden yaşadıkları ortam; her zaman temiz, düzenli ve mükemmel görünürmüş. O mahallede daima huzur hakimmiş.

Yazdığım bu öyküyü çok dikkatli okuyun ve yaşam tarzınızı şöyle bir gözden geçirin. Siz hangi gruptasınız, buna karar verin.

Hadi hep birlikte "iyi ki yaptım" mahallesine taşınalım... Ne dersiniz...

Hayatın hep yüzünüze gülmesini beklemeyin. Hayata bir gülücük de siz bırakın...

Sevgiyle kalın.

SEVİLAY

 
Toplam blog
: 71
: 1912
Kayıt tarihi
: 15.11.09
 
 

32 yaşındayım, evliyim ve yakışıklı bir oğlum var. Profosyonel pilates eğitmeni ve besin destek ü..