Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '12

 
Kategori
Bayramlar
 

Siz hiç Milli Bayramların Törenlerinde görev aldınız mı?

Siz hiç Milli Bayramların Törenlerinde görev aldınız mı?
 


Milli bayramların stadlarda kutlanması eleştiriliyor, istenmiyor hatta yasaklanıyor. Bu kararı verenler bu törenlerde saha içinde görev almış mıdır? Yoksa sadece locada bulunarak izleyici veya konuk olarak mı katılmıştır?

İlkokul üçüncü sınıfa başladığımda sınıfımızdan Kafkas yöresi folklor takımı çıkarıldı. Hocamızın çok iyi eğitimiyle muhteşem bir ekip olduk. Katıldığımız yarışmaların hepsinde dereceye girdik. O kadar başarılıydık ki ilkokuldan sonra ortaokula geçtiğimizde, ekibimiz bozulmadan aynı ortaokula taşındı. Başarılarımız dikkat çekince her türlü organizasyona biz davet edildik. 5 yıl boyunca her 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim törenlerinde görev aldık. Bir çok öğretmenler gününde, İzmir'de yapılan Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası açılış töreninde, davet edildiğimiz geleneksel Bergama Kermesinde, Egekent 2 'nin temel atma törenlerinde, Makedonyalı hükümet yetkililerinden birinin de katıldığı Makedonyalı göçmenler Derneğinin gecesinde, devlet büyüklerinin de katıldığı  İzmir viyadükleri açılış töreninde , Süleyman Demirel Cumhurbaşkanıyken yaptığı okul açılışında karşılama töreninde görev aldık. Ekip olarak küçük yaşlarda sorumluluk almayı, başarıyı elde etmek için emek harcamayı daha çok çalışmayı öğrendik.

Yazımı siyasi ve ideolojik temellerden arındırarak yazıyorum. O konu siyasi platformda tartışılır. Ancak bayramları çocuklar, gençler stadlarda bekletiliyor, 19 Mayıs'ta soğuk! havada tören kutlanmasın, törenlerin ne faydası var gibi sapmaları ise asla kabul etmiyorum.

Çocuk/genç okulda sadece eğitim almamalı. Aynı zamanda sosyalleşmeli. Bu sosyalleşmenin en faydalısı grup içerisinde sorumluluk alınan faaliyetlerdir. Çocuk/genç grup içerisinde üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirdiğinde kişisel gelişimini sağlayan kendisine olan güveni yükseliyor. Sigara, içkiye, alkole yönelen çocuklarımız ve gençlerimiz sosyal faaliyetler içerisinde olmadığı için boşluk hissini doldurmak için o alışkanlıklara yöneliyor. Bu alışkanlıkların önlenmesinde ilk adımlardan biridir grup olarak sergilenen faaliyetler. Öğretmenler yaramaz ve tembel öğrencileri özellikle bu faaliyetlerin içerisine dahil etmeye çalışır. Milli bayramlarımızın kutlanması için yapılan çalışmalar büyük bir fırsattır.

Topu topu dört tane milli bayramımız var.  Çocuklarınız herşeyden önemlidir. Her okul kendi öğrencileri ile Milli Bayramlarımızın kutlanması için çalışmalar yapsın. Her çocuk/genç yeteneği ve isteği doğrultusunda görev alsın. Bizler ise tribünde yer alıp çocuklarımızın emeğini alkışlayalım.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..