Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '16

 
Kategori
Felsefe
 

Siz ikiyüzlü müsünüz?

Siz ikiyüzlü müsünüz?
 

Birine bu soruyu sorduğumuzda alınacak tek cevap vardır. "Kesinlikle hayır". Peki bu cevap gerçek midir? Maalesef yine "hayır" demek durumundayız. Herkes sorulduğunda "en doğru, en dürüst, en özü sözü bir kişi benim" der. Ancak kazın ayağı hiç de öyle değildir. Bu cevap bile ikiyüzlülüğün bir örneğidir. Şöyle bir araştıralım. Araştırmaya da iyice uzaklardan başlayalım.

İki milyondan fazla insanımızın yaşadığı Almanya, "hem de NATO da ortağımızdır" PKK yı besler, Ermeni soykırımı yasasını onaylar. Sorduğunuzda ise bizim en iyi dostumuz olduğunu söyler. Mesela ABD. Bir yandan stratejik ortağımız ve kadim dostumuzdur, diğer yandan terörü besleyerek bizi arkamızdan vurur, başımıza çuval geçirir.

Şimdi "devletler arasında dostluk olmaz, her şey çıkar hesabı politikalarıdır" diyebilirsiniz. Ama ne derseniz deyin, hiçbiri geniş bir ikiyüzlülüğü masum göstermez.

Biraz yakına gelelim. Ülkemizdeki egemenlerin yaptıkları işler ile söyledikleri, veya iddia ettiklerine bir bakar mısınız? Son yıllarda hangi davranışlarda bir tutarlık, bir dürüstlük gördünüz? Hafızanızı yorup da güzel başınızı ağrıtmayın. Maalesef bu tür örnekler çok ama çok azdır.

Öyle ise insanlar neden bu tür politikaları ve politikacıları onaylıyor ve seçiyor dersiniz?

Size kısa bir anımı nakledeyim. 

Son seçimlerde kendi mahallemde bir okulda sandık görevlisiydim. Çok uzun zamandır burada yaşadığım için de çok fazla tanıdığım var. Ve benim yaşadığım ilçe, hatta mahalle CHP nin kalesidir. Sokakta rasgele konuştuğunuz her yüz kişiden sekseni kesin CHP der. Diğer yirmisi ise öteki partilere dağılır. Oy vermeyecekler de bu yüzde yirmiye dahildir. Sandıkları saydığımızda sonuç yazı başlığını hatırlatıyordu. Diğer partilere oy verenlerin sayısı yüzde elliye yaklaşmıştı. Doğal olarak seçmen bu olunca seçtiklerinin de farklı olması beklenemezdi.

Çevremiz, "seni çok seviyorum, senin için ölürüm" derken, bir süre sonra bin lanet okuyanlarla dolu değil midir?

İşimize öyle geldiği için yalan söyleyip, sonra da"onlar beyaz yalan" diyerek bir de komik duruma düşmez miyiz?

Sözün özü, birisini beklemeden kendimize "sen ikiyüzlü müsün" sorusunu soralım. Tabii bu soruyu sorarken vicdanımızın şaşmaz aynasına bakıyor olalım.

Veyahut da boşverin hiç sormayalım. Böyle de çok mutluyuz.

İzmir, 14/12/2016

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..