Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '18

 
Kategori
Siyaset
 

Siz İktidar Olmak Değil, Mutlu Azınlıklar İstiyorsunuz - Muharrem İnce

Siz İktidar Olmak Değil, Mutlu Azınlıklar İstiyorsunuz - Muharrem İnce
 

Kimseyi seçimsiz bırakmamak lazım


Hepimiz izledik. Bu yeni değildi elbette. Fakat sonuç aynı oldu. Muharrem İnce hak ve hukuk dolu, umut dolu başkanlık seçiminde yine kaybetti.

Ne diyordu Muharrem İnce? Bu işi bir parti başkanı ilk seçiminde yaptı yaptı. Yoksa bir daha olmuyor. Einstein dediği gibi aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar çıkacağını ummak ahmaklıktır. Örnekler verdi tüm Türkiye seçimini kazananlar tek seferde, ilk seferde kazanmışlar. Türkiye yetmedi tüm dünyadan örnekler verdi. İlk seferde olmuyorsa bir daha olmuyor. Anlatamadı demek ki... Çünkü yine kaybetti. Çünkü yine kazanan Kılıçdaroğlu'nun senelerdir kaybetmeye doymadığı seçimlere yine CHP Kılıçdaroğlu ile devam ediliyor. Sonuç yine hüsran olacak. Bunu bilmek için ne müneccim ne de üstün zekalı olmaya gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez.

Yine de Muharrem İnce'nin söylediği bir başka cümle vardı ki, bence çarpıcı gerçek ve Türkiye'nin resmiydi. Siz diyordu belki CHP yönetimine belki de iktidara... Her anlamda hitap kabul edecek bir cümle.
Siz mutlu azınlıklar istiyorsunuz. Seçim kazanmak, iktidar olmak, ülkeyi yönetmek, ülkeye refah getirmek, halka huzur vermek, çağdaş hukuk, yükselen medeniyet, bilim ve teknik, eğitim ve tarım sizin umurunuzda bile değil. Evet sizin amacınız belli. Barajları geçmek ve bu meclisin koltuklarında yerinizi alıp, makamdan güç bulup saltanat sürmek. Bu mudur hanımlar beyler? Bu mudur ülkemizin resmi. Gayet açık ve net.
İşte yıllardır anlatmak istediğimiz, yıllardır bozuk düzen dediğimiz budur.

Herkes herşeyi biliyor. Garip çiftçinin tüm devlet birimlerine seslendiği konuşmasındaki tokat gibi cümlelerini hepimiz gururla ama büyük bir üzüntüyle izledik. Çok haklı cümleler kurması, çok güzel konuşması değildi bizim bu kadar beğenmemiz. Kral çıplak dedi birisi. Kral çırılçıplak. Ülkemiz uçuruma giriyor değil, ülkemiz iyi yönetilmiyor dedi. Ülkemiz çok kötü demedi, ülkemizde yanlış işler yapılıyor denildi. Birilerine değil, tüm yöneticilere, tüm devlet erkanına seslendi. Artık yeter dedi. Artık yeter!

Hanımlar beyler, çiftçi ağabeyimizin dediği gibi biz kendimiz için değil gelecek nesiller, çocuklarımız ve torunlarımız için çok endişeliyiz. Bizden öncekilerin o yada bu şekilde bize bıraktığı bu eşsiz vatanımızı ve çok şükür diyeceğimiz imkanlarımızı korumak ve kollamak zorundayız. Bunun için sağ, sol demiyorum. Bu ülkede vicdanı olan ve olmayanların bir an evvel ayrılması gerekmektedir. Tertemiz vicdanı olan insanları sömüren insanlara ödül değil ceza verilmelidir. Bu ceza onlara bir daha bu şansı vermemektir. Yoksa Muharrem İnce dediği gibi, gelen öper giden yalar. Devlet malında, bırakın bizleri doğmamış yetimin rızkı vardır. Bu güzel ülke hepimizin.

Sevgi ve Saygılarımla,
Can DEMİRCAN



 

 
Toplam blog
: 23
: 295
Kayıt tarihi
: 22.12.17
 
 

Şair, şiir heveslisi. Dans ve latin tutkulu. Müziksever, sanatyaşar. Tarihten ders almaya çalışan..