Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Siz ne kadar çok birbirinize benziyorsunuz

Siz ne kadar çok birbirinize benziyorsunuz
 

Takım elbise, kravat ve traş benden...


Yılbaşı gecesi 7 gencin kombiden sızan karbonmonoksitten zehirlenerek hayatlarını kaybetmesi, bol 'kara'sı olan bir gazete ile bir yerlere yaranabilmek adına yalakalığı meslek haline getirmiş bir kişi hariç Türkiye’yi yasa boğdu.

Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Demir olay sabahı eve girmiş ve şöyle demişti; “Gençlerin herbiri bir tarafa dağılmış, bir taraflara düşmüş. Kimisi yerde, kimi yüzükoyun, kimisinin belden üstü yarı çıplak. Benim de çocuklarım var. Bir baba, bir dede olarak bu travmayı uzun süre atlatabileceğimi sanmıyorum.”

Oysa gençlerin yarı çıplak bulunduğu iddiasına karşı olayın ardından evde yapılan ilk incelemeler, yaşamını yitiren 7 gencin üstlerinin tamamen giyinik olduğunu ortaya koyuyordu.

Polis ve savcılıktaki bilgiler gençlerin giyinik olduğunu belgeliyor, olay sabahı kapıyı açmak için eve giden çilingir ise öğrencilerin tamamen giyinik olduğunu üzerlerinde günlük giysilerinin bulunduğunu söylüyordu.

Sözlerinin tepki toplaması üzerine Milliyet’e farklı bir açıklama yapan Demir, “Haşa, yok öyle bir şey. Yarı çıplak dediğim, çocuk sırt üstü yatmış, yakası açık. Gündüz giydiği elbiselerle duruyor. Çocuklar hiç böyle çıplaklık falan değil. Üstleri soyunuk manasında değil. Birisinin gömleğinin düğmeleri açılmış. Hatta biz şöyle yorumladık rahatlamak için diye. Nefes almak için mi diye.” diyerek geri adım atıyordu.

Demek ki, 'haşa!' diyerek değişim gösterdiği, yani geri adım attığı ikinci açıklamasındaki, 'yakası açık' ifadesi 'yarı çıplak' anlamına geliyormuş.

Bundan sonrasında ne denir, vallahi bilmiyorum.

Kuracağım bir kaç cümle hafif kalır, ya da yazım komple yayınlanmaz diye burada kesiyorum.

Yahu; sizler ne kadar çok birbirinize benziyorsunuz?

 
Toplam blog
: 660
: 862
Kayıt tarihi
: 15.04.08
 
 

Atatürk, cumhuriyet ve Türkçe sevdalısıyım. Hayatımda hiçbir konu veya olay karşısında 'keşke' de..