Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Siz öyle mi zannediyorsunuz?

Siz öyle mi zannediyorsunuz?
 

Türban konusunun açılmasını kimileri gündemin değiştirilmesi olarak görüyor. Ekonomide tehlike çanları çalmaya başladığı için türban tartışmasının yeniden başlatılarak dikkat dağıtılmaya çalışıldığından bahsediliyor.

Halbuki dikkatin dağıtılıp dağıtılmaması yaşanacak olan herhangi bir ekonomik problemi ortadan kaldırmayacak ki. Amaç bizzat bunu yani türban ile ilgili adımları artık başlatmak...yoksa konu değişikliği için türban kartını ortaya koymak değil.

Açıkçası, bireylerinin özgürce karar verdiği ve hiç bir baskı altında kalmadan başını açıp kapayabilen insanların yaşadığı bir toplum olsaydık, türban konusu kimse de bu kadar sıkıntı yaratmazdı. Fakat dini de bir çeşit ideoloji ve amaç olarak kullanmaya başladığımız için doğal olarak türban serbestliğine, laik ve Atatürk'çü kesim şüpheyle bakıyor.

Hatta bu kesimden pek çok insanın, “türbanın olması özgürlük işidir” diyenleri bile gerçekten rotanın bireysel özgürlüklerin kullanılmasına doğru olup olmadığını sorgulamaya başladılar.

Ne tarafa doğru olduğu ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor...daha da çıkacak.

Bizi yönetenler hayatlarının büyük bir bölümünde dine bağlı bir yönetimin oluşabilmesine sempati ile bakmış ve ortaya çıkarma noktasına bu kadar yaklaşmışken artık bundan vazgecmis olabileceklerini aklınız alabiliyor mu?

İnsanın doğasına aykırı böyle bir durum. Siz hayatınız boyunca çalışın çabalayın ve tam bunlara ulaşacakken... “Ha?..Ne? yok yok ilgilenmiyorum...” deyin pek akıl mantık işi değil. Eğer olabiliyorsa o zaman hep hayatı boyunca tuhaf bir yalanı yaşamıştır kişi.

O yüzden türban serbestliği hakikaten kişisel özgürlüklerin bir adımı olsaydı...bütün kesimlerce onaylanacak bir durum olurdu. Aksine şu an yapılmaya çalışılan bir sonraki adımda uygulanacak olan daha radikal ve sert düzenlemelerin bir çeşit hazırlık/geçiş aşamasıdır.

Bu elbette benim bir birey olarak gözlemlediğim ve hissettiklerimdir. Umarım yanılıyorumdur.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..