Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Siz yumruğunuzu açın, biz o eli öpelim

Siz yumruğunuzu açın, biz o eli öpelim
 

Her yeni başlangıç, içindeki belirsizlikden dolayı umut içerir. Aslında belirsizliğin bir karanlık yüzü olduğu da inkâr edilemez.

Amerika'da kim başkan olursa olsun, uygulanacak strateji bellidir. Öyle olması da gerekir. Gerçi bu kural bütün ülkeler için de geçerlidir ama, yine de biz her yiğidin yoğurt yiyişini bir kere seyretmek isteriz.

Başkan Obama'dan ben de umutluyum. Bu umudum onu tanıdığım ve ondan bir şeyler beklediğim için değil. Ancak dediğim gibi, her değişimde, ister istemez cüz'î de olsa farklı bir şeyler olma ihtimali vardır. Ama iyi, ama kötü...

Obama'nın daha düne kadar Amerika'da ezilen, horlanan bir zenci olması, üstelik de Afrika'da müslüman kökenli bir ailesinin bulunması, bazılarının zihninde "Acaba?" şeklinde bir soru işareti bırakabilir.

Böyle düşünmenin yanlış olacağını ve hayal kırıklığı yaratacağını zannediyorum.

Obama'nın Başkanlık yemini sırasındaki konuşmasında verdiği mesajlar, dün internetten bütün dünyaya yayıldı. Bugünkü birçok gazetenin manşeti de buna ayrılmış durumda.

Müslümanlara yönelik mesajın içindeki bir cümle benim dikkatimi çekti. Yeni başkan diyor ki:

“Müslüman dünyasına sesleniyorum, karşılıklı çıkarlarımız var. Yumruğunuzu açın, elinizi sıkacağız. Biz yeni bir çağ başlatmaya kararlıyız. Fakir ülkelerin vatandaşları sizlerle birlikte çalışacağız tarlalarınızı ekeceğiz. Dünya değişiyor biz de değişeceğiz. Bizlerin şansını her ülkeye götüreceğiz. Karakterimizi oluşturan sorumluluğu üstleniyoruz.”

Müslümanlar yumruklarını açarsa, Obama onların elini sıkacakmış!

Bunun anlamı şudur: “Siz müslüman olarak beni dövmek üzere elinizi yumruk yapmışsınız, bana vuruyorsunuz, ya da vurmaya hazırlanıyorsunuz!”

Var mı böyle bir şey? Elini yumruk yapıp birilerine vuran kim? Amerika mı, müslümanlar mı?

Eğer bu dolaylı olarak “İkiz kuleler”i yerle bir eden müslüman terörist (!) Usame bin Ladin” masalına bir atıfsa, müslümanlar Amerika’nın getireceği barışı daha çok beklerler.

Böyle inanılmaz bir bahaneyle Afganistan’ı işgal eden, demokrasi getireceğim diye Irak’ı hallaç pamuğu gibi atan kim, Amerika…

Eğer bu sözlerinizde samimiyseniz, bu hilesiz hurdasız bir barış çağrısıysa ve artık din, dil, ırk farkı gözetilmeden herkese “insan” muamelesi yapılacaksa sayın Obama... Amerika yumruğunu açsın, biz o eli öpelim, sayın başkan…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..