Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '08

 
Kategori
Dünya
 

Sizce niye dövüyorlar?

Sizce niye dövüyorlar?
 

Başlıktaki resme iyi bakın. Bu resimde gördükleriniz tüm dünya Televizyonlarında yayınlandı.

Ancak hiçbir İnsan Hakları savunucusu çıkıpta, ya bu nedir? Demedi.

Resme dikkatli bakın ve orada ne oluyor? İyice inceleyin.

Gelin resmi birlikte inceleyelim:

Olay Batı Şeria'da gerçekleştirilen duvar karşıtı protestoda İsrail askerlerinin gözaltına aldıkları bir Filistinli eylemciye yakın mesafeden ateş ettiğini belgeleyen görüntüler.

Filistinli genç, Batı Şeria'ya inşa edilen duvarı protesto gösterilerine katıldığı için gözaltına alınıyor. Elleri ve gözleri bağlanıyor.

Bir İsrail askeri, Filistinli tutukluyu kolundan tutuyor, bir diğeri ise tüfeğinin namlusunu doğrultuyor. Ardından bir el silah sesi duyuluyor.

Genç yerlerde yatıyor. Dizinden yaralanmış. Bu resimleri çekenler Filistinli gençler. Ne yapıyorlar. Ülkelerini savunuyorlar.

Olayların İsrailli bir üst düzey subayın gözü önünde gerçekleşmesi ayrı bir soru işareti. Olayla ilgili raporda, tutuklunun dizinden yaralandığı belirtiliyor.

Bunu yayınlayan İsrail Televizyonu, olayda Filistinli gencin dizindeki yaralanma, ona bir şeyin vurması sonucu olduğu yorumunu getiriyor.

Hani ABD’li, AB’li İnsan Hakları Savunucuları. Olan kendi vatandaşlarına olursa veya İsrail(!) vatandaşlarına olursa savunacaksın. Başkasına olursa, sesin soluğun çıkmayacak.

Böyle bir olay Türkiye’de olsaydı ve bütün Dünya Televizyonlarında yayınlansaydı. Bu işi yapan görevlinin şimdiye iliği sömürülmüştü.

Hele bir de bu yaralanan vatandaş, AB ve ABD vatandaşı olsaydı. Yandı gülüm keten helva.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..