Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '09

 
Kategori
Felsefe
 

Sizce yaşamın anlamı ne ?

Sizce yaşamın anlamı ne ?
 

Hayatın dolambaçlı yollarında, ayağımıza çakıl taşları batarken, hiç kimse bize yaşamın ne getireceğini ya da onun bizden ne alıp götüreceğini bilemez. Zaman zaman bu sözün benzerlerini işitmişizdir büyüklerimizden; ama o laf muhakkak bir köşede kalır gider. Tabii ki hiç kimse birgün başıma ne gelir, şöyle mi olur diye düşünmemiştir. Düşünmek te pek akıllıca sayılmaz hani. Fakat insanlar bulundukları toplumda nasıl mutlu olabileceklerini pekala düşünebilirler. Ve böylelikle yaşamlarına yön verebilirler.

Taa milattan önceki filozofların bile ilk sordukları sorulardan bir tanesi de 'nasıl mutlu olabiliriz?'dir. Burada 'bile' diyerek bi anlık hata yaptım. Çünkü, o zamanlarda hayatın rutin akışına kapılan, hazır verilenleri tüketen ve sürekli tüketmek için çaba harcayan insanlar yoktu. Onlar doğa ile iç içe yaşam sürerken hayatın asıl anlamı olan 'nasıl mutlu olabiliriz?' sorusunu sormuşlar.

Bugün yaşadığımız toplumda, hayatın değerini bu kadar iyi anlatan bir soru maalesef yakalamak güç. İnsanlık gitgide daha da kötü bir hal alırken, en azından bazılarımız bu soruyu birilerine hatırlatmalı.

Mutlu olmak yaşamımızın temelini oluştururken, bizler neden bu sorudan kendimizi mahrum ederek yaşamımızı rastlantılara bırakıyoruz ki.

 
Toplam blog
: 7
: 559
Kayıt tarihi
: 29.04.09
 
 

İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü (2008-2012) öğrencisi. En çok kullandığı kelime hayat. Hayat..