Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '11

 
Kategori
Deneme
 

Sizden hiç birşey kalacak

Sizden hiç birşey kalacak
 

Niye bu kadar yoğun ki kırmızılarımız, akan kanlarımız?


Kıyamet her taraf…… şikeler, isyanlar, savaşlar, akan kanlar, ezilen çiçekler ve aşklar…… yaşama dair ne varsa paramparça….. Ben, sen o, biz kavgası… benim, senin hayır bizim ……. ve bu kavga her şeyi metalaştırıp götürürken; her şeyi kapsarken sahip olma dürtüsü….. ve bize asıl sahip olmamız gerekeni unuttururken……. 

Küçücük bir dünyada kocaman bir aşkı sığdırmak istemişlerdi sadece….. günümüzde yaşayan bir çok insan için küçük bir dünya…. klasik bir düğün, gülümseyerek yapılan klasik bir dans ve kırmızı bir kurdele….. kim bilebilirdi ki o kurdelenin uzun dar kanamalı bir yolun temsilcisi olacağını…… bir çok entelektüelin günümüzde dudak kıvırabileceği görüntüler ve duygular AŞKA DAİR….. belki buna ben bile dahilim…… eller havada oyun havası, takılan takılar…… onlar bunu yaşarken uzaklarda bir yerlerde yine bazı insanlar…… 

Kan, tecavüz, dayak, ben kavgaları, marka savaşları, araba yarışları, para hırsları..... dağlarda yavru ceylanlar terör peşinde, birileri bomba fitilleri süslemekte, yıldızlar acıyla dünyayı seyreylemekte……. ölenler dinlerine saygısızca denize dökülmekte….. paganların bile olurdu cenaze törenleri…… 

Beyaz eteklerini savurarak dönmekte idi…… umuda dair … AŞKA DAİR….. yediği her lokma pastanın keyfine vararak…. elini tuttuğu adamla yapacağı çocukların hayali içinde ki…….. onlar gibi kadınların çocuklarıdır dünyamızı kurtaracak ama ne yazık ki…… 

AŞK, SAVAŞ, İHANET BEDEN KAVGALARI, SİLİKON TARLALARI, GÜZELLİĞİ BOTOKSTA ARAMAK; DAHA GÜZEL DAHA GENÇ OLABİLMEK İÇİN DEĞİL SADECE DAHA GENÇ GÖRÜNEBİLMEK İÇİN SAVAŞMAK; İKİ TEL SAÇI BOYATARAK, İKİ KIRIŞIĞA NEŞTER ATTIRARAK GÜZELLEŞTİĞİNİ SANMAK….. 

Güzeldi çok gülümserken……. hepimizden güzel ve hepimizden içten…. 

Sonra yıllarını beraber geçireceği erkeğin elinden tuttu; dünyamızı kurtaracak çocukları doğurmak üzere yola koyuldu ama hey hat….. 

Sanmayın ki dünya size kalacak; ne kadar güçlü olsanız da , demokratikleşme adına terörizm çığlıkları atsanız da, dünyanın en güzel kadını sayılsanız da…. Sizden geriye sadece HİÇ BİR ŞEY KALACAK…….. 

O kadar seven bile terk ettiyse sevdiğini; sadece bir andır gidişiniz ve geriye kalan varsa yaptığınız güzel işler onlardır dünyayı kurtaracak olan….. NEYE VE KİME SAHİBİZ Kİ?(1) Ya da KİME YARIN SÖZÜ VERİLEBİLİR Kİ?(2) 

Kimseye…… 

Beyaz gelinliği kan içinde yatıyordu belki henüz bilmiyordu O çoktan ölmüştü ….. Hırslarınız, iktidar savaşlarınız, marka tutkularınız, gençlik kaygılarınız…. hepsi bu kadar işte….. SONUMUZ AYNI……. 

1.William GOLDİNG Mor Bisiklet, NEYE VE KİME SAHİBİZ Kİ? 

2.KİMSEYE YARIN SÖZÜ VERİLEMEZ 

(YAŞAMA DAİR DENEMELER/ YONCA AYAS MEZOPOTAMYA PRENSESİ) 

19 Temmuz 2011 10.14 

 
Toplam blog
: 106
: 680
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

Güneydoğu Anadolu bölgesinin Siverek  ilçesinden çıktım; üstüne Maarif Kolej eğitimi aldım ve tıp..