Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Size derdimizi anlatabilmemiz için illa da Somali’li mi olmamız gerekiyor Sayın Başbakan?

Size derdimizi anlatabilmemiz için illa da Somali’li mi olmamız gerekiyor Sayın Başbakan?
 

Somali hatırası! Alıntı


Bir yanda ardı arkası kesilmeyen şehit cenazeleri, bir yanda daha şehitler toprağa verilmeden, bedenleri soğumadan yanında "bazı sanatçılarda dahil" kalabalık bir gurupla Somali derdine düşen başbakan. Birdenbire nereden çıktı bu Somali aşkı anlayabilmiş değiliz. 

Senin ülkende bir yangın var Sayın başbakan. Senin ülkende her gün şehit cenazeleri kalkıyor. Kadın cinayetleri desen şehitlerle yarışıyor. Fakat sen kendi evini bırakıp, komşunun bahçesini süpürmeye gidiyorsun. Ve tüm bunları eleştirenlere diyorsun ki; gelsinler sefaleti yakından görsünler, fazla konuşup asabımı bozmasınlar. 

Biz şuradan şuraya gidemiyoruz Sayın Başbakan. Hastalıktan, sağlıktan, zorunluluktan gitmek zorunda kaldığımız zamanlarda ise 6 ay kendimize gelemiyoruz. Size halimizi ahvalimizi anlatmaya kalktığımız zaman ise yalancılıkla, dolancılıkla suçlanıyor, bizzat şahsınız tarafından kovuluyoruz. Sizin bizim halimizi görebilmeniz, anlayabilmeniz için illa da Somali’li mi olmamız gerekiyor Sayın Başbakan?  

Yanınızda götürdüğünüz sanatçıların ise ‘Türkiye burada kan ağlarken!’ aç dediğiniz insanlarla "sanki bayram varmışçasına!" karşılıklı göbek atıp, şakır şakır oynamasını içimize sindiremiyoruz. Malum “Deniz Feneri”nden sonra ise hiçbir yardım organizasyonuna inanmıyoruz. Bu Somali aşkından kaç Deniz Feneri çıkar onu da bilemiyoruz. 

Somali' nin bugün bu hale düşmesinin sebepleri de biz değiliz. Yayılmacı emperyalist politikalarla dünyayı felakete sürükleyen ülkelerdir. Hani o pek de uzak olmadığınız malum ülkeler. 

Siz belki farkında değilsiniz ama bizim şehitlerimiz var sayın başbakan. Siz ailecek Somali' de moda dergilerinden fırlamışçasına poz vermeye devam ediniz. Biz kendi acımızla kendimiz başa çıkarız. Zahmet etmeyiniz! 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..