Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '06

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Size en uygun kot rengi

Mükemmel kot pantolonu bulup seçmek, bitmek tükenmek bilmeyen bir arayıştır. Tabii sezonun trendlerini de göz önünde tutmak lazım. O halde size uygun kotu seçmek için rehberimize göz atmaya ne dersiniz?

Günlük hayatın vazgeçilmezi ve gece hayatında da şık bir üst ve aksesuarlarla kombinlenerek sıkça kullanılan kot pantolon, tüm garların efendisidir. Markalısından markasızına, dar paçalısından şalvar kesime kadar pek çok farklı model içinden en mükemmel kot pantolonu bulup seçmek, bitmek tükenmek bilmeyen bir arayıştır. Tabii mükemmel jean'i ararken, en son trendleri takip etmekte fayda var.

Soyunma kabinlerinde yüz tane kotu uflayıp puflayarak deneyip, size en çok yakışanı bulmaya çalışıyorsanız, rehberimize göz atmanızı öneririz.

Erkeksi
Kime yakışır? Uzun boylu ve ince olanlara
Kime yakışmaz? Minyonlar ve poposu büyük olanlara

Tüm kadın ve moda dergilerinin ilan ettiği gibi dar kesimli, dar paçalı kotlar bu sezon moda. Ancak onlar kadar moda olan bir diğer kesim de, kalça kısmı üzerinize oturan, gerisi bol, erkeksi modeller. Paçaların bol olması sizi yanıltmasın, bu kesimi giymek göründüğü kadar kolay değil.
Erkeksi kesimle ilgili bilmeniz gereken şey şu: Bu modelin amacı, evde iş yapacakmış gibi gevşek ve bol olmak değil, rahat ama şık bir görünüm sağlamaktır.

Üzerinize biraz büyük gelen bir beden satın alıp, belinizi ortaya çıkarmak için de üzerine giydiğiniz bluzu içinize sokun. Tabii bu model için uzun boy şart olduğundan, boyunuzu topuklu ayakkabılarla da destekleyin.

Minyonsanız, erkeksi kesimden kesinlikle uzak durun; çünkü boyunuzu olduğundan da kısa ve sizi daha geniş gösterir. Ayrıca üst bacaklarınız kalınsa ve kalçanız da varsa, daha kalın ve kilolu görünürsünüz. Hafta sonu giyerken düz ayakkabılarla, akşam çıkarken bir gömlek ya da üzerinize oturan bir ceketle kullanmak ideal olacaktır.

Yüksek belli
Kime yakışır? Uzun boylulara, androjen görünüme sahip olanlara ve minyonlara
Kime yakışmaz? Kalçası geniş, üst bacakları kalın ve bacakları kısa olanlara

Bu sezon daracık kotlar çok moda ama bir farkla: Beller de yüksek. Yani mide bölgeniz kalınsa yaşadınız!

Bir kere dar kotunuzu düz ayakkabılarla giyme hatasına düşmeyin, tabii eğer bacaklarınız bayrak direği uzunluğunda değilse. Cesaretiniz varsa, yuvarlak burunlu ya da bilekte biten botlardan giyin. Üzerinizde en iyi duracak şekilde giymek için, uzun üstler ya da kalın yünden/ipten hantal kazaklarla tamamlayın ama 80'ler tarzından kaçının; yani belleri çok yüksek olan üstler giymeyin. Bunlar kalçada genişleyerek rüküş görünmenize neden olabilir.

Renk seçimi yaparken sezonun trendlerini izleyebilirsiniz. Lacivert ve siyah gibi koyu renkler özellikle dar kesimli pantolonlarda çok moda.

Kısa paçalı
Kime yakışır? Minyonlara
Kime yakışmaz? Kilosu mide ve bel çevresinde birikmiş olanlara

Kısa paça moda olduğundan beri, hem yaz, hem de kış kullanılabiliyor. Bu nedenle havalar iyiyken, makosen ya da babet tarzı ayakkabılarla, havalar soğuduğunda da diz altı çoraplarla giyebilirsiniz.

Kısa paçada her daim bir Audrey Hepburn hissi olduğundan, minyonlara yakışır. Kısa ve üzerinize oturan bir ceket ve büyük güneş gözlükleri ile şık bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Ancak mide ve bel çevresinden şişmansanız o zaman sizi daha da şişman gösterebilir.

Paçası fermuarlı
Kime yakışır? Moda öncülerine
Kime yakışmaz? Yuvarlak hatlılara

Dar kotların bilek çevresinde fazla dar olduğunu düşünüyorsanız, o zaman bu modelin bir de fermuarlılarını deneyin. Bunlarhem daha rahat, hem de kullanışlıdır.

Klasik dar görünüm için fermuarı kaparken, ayakkabılarınızı ortaya çıkarmak için fermuarı açabilirsiniz.

Bol paça
Kime yakışır? Yuvarlak hatlılara
Kime yakışmaz? Kısa bacaklılara

Moda öncüsüyseniz ve daha kimse keşfetmeden o daracık kotları giyip onlardan sıkıldıysanız size iyi bir haberimiz var: Önümüzdeki sezon 70'ler tarzı yeniden moda oluyor! Daha iyi haberse şu: Bu bol paçalar kalça genişliğini dengeleyip örter.

70'ler görüntüsünü pekiştirmek için, üzerinize oturan üst ve yeleklerle giyin.

 
Toplam blog
: 4
: 3286
Kayıt tarihi
: 10.10.06
 
 

Halka ilişkiler okuyorum.. İzmir' de doğdum... MODA, sanat, sosyal yaşam, tarih hakkında bir çok şey..