Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Size fıkra anlatacağım; Türkiye’de özgürlük var!

Size fıkra anlatacağım; Türkiye’de özgürlük var!
 

Efes Pilsen One Love Festivali, ‘bira’ festivali değil, müzik festivalidir.


11 yıldır düzenlenen Efes Pilsen One Love Festivali bugünlerde tartışma konusu oldu. Kendilerine “Eyüplüler” diyen bir grubun sosyal medyada başlatmış olduğu; “Eyüp’te bira festivali mi olur?” eleştirisiyle festival hedef alındı.

Mahalle baskısıyla festivalden bira satışı yasaklandı. Yetmiyormuş gibi bazı müfrit gruplar festival açılışında tekbir atarak müzikseverleri rahatsız ettiler.

Öncelikle Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun ve “Eyüplüler” grubunun bilmesi gereken bir şey var. Sponsorluğunu Efes Pilsen’in yaptığı “Efes Pilsen One Love Festivali” , kendilerinin de ifade ettikleri gibi ‘bira’ festivali değil, müzik festivalidir. Bira festivali olsaydı şayet, dünyanın her yerinden bira çeşitlerinin tanıtımı olurdu.

One Love; dünyaca ünlü grup ve sanatçıları müzikseverlerle buluşturan ve alandaki çeşitli oyun hizmetleriyle katılımcıları eğlendiren bir festivaldir. Nihayetinde bu insanlar sarhoş olup, sokaklara taşıp, çevreyi rahatsız etmiyorlar. Yaş sınırının da olduğu festivalde amaç bira içmek değil, müziktir.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun Twitter’dan konuya ilişkin atmış olduğu, “Halkımızın konuya duyarlılığı bizim de duyarlılığımız olup hassasiyetlerimiz gerekli mercilere iletilmiş, temaslar devam etmektedir. Santraldeki festival ile ilgili temaslarımız sonucu Efes Pilsen ismi çekilmiş One Love festivali olmuştur halkımızın hassaslığına teşekkürler”  tweetleri anlamak ise mümkün değildir.

Başkan İsmail Kavuncu’yu festivalde özgür iradeleriyle bira içmek isteyen insanların istekleri pek enterese etmiyor olsa gerek. Neydi o meşhur söz; “Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter”.

Peki, o zaman festival alanının önünde erketeye yatmış, “Burada bira içtirmezük” diyen grubun özgürlüğünün bittiği yerde yine bira içmek isteyenlerin özgürlüğü başlamıyor mu?

Yani her iki grubun da; burada bira içemezsiniz diyenlerle, bira içmek isteyenler, istekleri özgürlük değil midir? Sanırım özgürlük, iki ucu boklu değnek!

“Özgürlük” ve “Demokrasi” kelimeleri, ne zaman ki birilerinin tekelinde olmaktan kurtulur, yani kendisiyle çelişir değil de, ismi ile müsemma bir hale gelir, kendi yaşam tarzınızı başkalarına dikte etmeyi bırakırsanız, işte o vakit Kabil olmaktan kurtulursunuz. Yazık değil mi, nice Habil’ler katledildi.

Yazının devamı için tıklayınız!

twitter.com/meralguler

 
Toplam blog
: 22
: 551
Kayıt tarihi
: 01.07.09
 
 

Gazeteci - Editör ..