Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Size herşey serbest

Size herşey serbest
 

Toplumun İnsanı


Dost acı söyler” demiş atalarımız. Hayatımızda dost olarak bildiklerimiz, bizi arkamızdan vurmadığı sürece dostluklarımız devam eder. Ancak hata yaptı iseniz, yaptığınız davranışlardan ötürü yüzünüze karşı söylüyorsa söylediklerini düşünüp demek ki bir yerde hata yapıyorum diye düşünmelidir bir kişi....

17 Aralık tan bu yana kuşkusuz farklı bir dönem yaşamaktayız. Herkes bir şeyler yazıp, çizmekte, farklı senaryolar ortaya atılmaktadır. Herkes kendini bir türlü haklı görmekte. Kimileri davası uğruna karşılıksız destek verirken, kimileri de şahsi menfaat uğruna her şeyi göz önünde bulundurması farklı bir düşünce ile davranarak kişileri zan altında bırakma tavrı sergilemektedir.

17 Aralıktan bu yana ne yapıldı ise her şey paralel yapı adı altında tanımlanarak büyük bir küme içerisinde her şeyi koyularak şeklin içerisine koyuldu. Düne kadar iyi olan savcılar, polisler, emniyet müdürleri, diğer devlet kademesinde ki görev yapanlar bir anda paralel yapı ile özdeşleştirilerek görevlerinden uzaklaştırılmaya neden oldular. Her şeye bir kılıf olduğu gibi, ülke gündemini oluşturan her şeyi paralel yapı diye cemaatin üzerine attılar. Alakası olan da olmayan da nedenini bilmediği halde yargısız infaz edilerek, yerlerinden ettiler. Peki, bu söylemleri belirtenleri bu kadar masum mu görmektesiniz?

17 Aralık öncesindeki basın ile sonrasındaki basın arasında tamamen farklı olduğunu, yazılan manşet haberlerinin sürekli tekzip belirttiklerini görmüyor musunuz yoksa görmemezlikten mi geliyorsunuz? Bu kadar atılan iftiraların, konuşulan yalanların, yapılan yakıştırmaların, kişisel hakların Müslümanlıktaki yeri bu kadar masumca mı? Din konusunda konuşurken mangalda kül bırakmayanlar, yaşantı tarzlarında her şeyi salıvermiş durumda. Nasıl bir Müslümanlık yaşamaktayız, kendinize soruyor musunuz hiç?

Günlük yaşantımızda yaptığımız her harekette uzun vadede bir planlama olacaksa mantıklı  davranılması gerekmekte, hissi olarak atılan her adımın sonucu ise geçici olmaktadır. Bugün siyasete gönül vermiş kişilerin önyargıları ile beraber, onların yaşadıklarını anlayamayan belli bir kesime düşünmeden saldırması toplumsal etik kurallarına uygun olmadığını unutmaktasınız, sanırım.

Siyasette bulunan kişiler gelip geçici, asıl kalıcı olan bizleriz. Bu sözün idrakine vararak tutumları sergilememizde toplumsal birlik beraberliğin göstergesi olacaktır.

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..