Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '11

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Size insan diyenin ben....!!!

Size insan diyenin ben....!!!
 

Düzce'den İnsanlık Ayıbı...


Eğitim diyoruz, kültür diyoruz yetmiyor dini vecibeler diyoruz, vicdan diyoruz, hoşgörü diyoruz o da yetmiyor. Ne yaparsak yapalım doğal hayattaki canlıların katledilmesinin önüne geçemiyoruz. 

Düzce'de bir sokak köpeği boynuna bağlanan taşla denize atılması sonucu öldü. Bunu mantık ve vicdan sınırları içinde düşünmek isterdim ama ülkemizde buna benzer diğer örnekleri gözönüne aldığımda bunun ülkemizin bir ayıbı olduğuna karar verdim. Vicdan ve merhamet yoksunu mahluklar (insan demeye dilim varmıyor kusura bakmayın.) kendilerine karşı koyamayan canlıları öldürüyorlar ya da sakat bırakıyorlarsa ve bunun önüne geçilemiyorsa bu milli bir ayıptır. 

Bunu yapan mahluk ya da mahlukatlar hangi sapkınlık halinde bunu yaptılar gerçekten merak ediyorum. Bu mahlukatların yakalanıp sosyolog ve psikologların bulunduğu bir kurulca incelenmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu vahşeti yapmalarına neden olan sebepler ortaya çıkarıldıktan sonra gerekiyorsa tedavileri de yapılarak topluma yeniden kazandırılmalıdırlar. 

Şimdi bu yazıyı okurken diyebilirsiniz ki insana karşı nasıl davranılıyor ki bu sokak canlılarına merhamet bekliyorsun. Haklısınız, maalesef henüz anlayış, empati, düşünceye saygı, doğaya saygı gibi konularda ülke olarak sınıfta kalmış durumdayız. Bir ülkenin refahının ekonomik yönden olacağını düşünen iktidarlar tarafından yönetildiğimiz için bize hiç insani duygular öğretilmedi. Kapitalist dünyanın para döngüsünde kaldığımızdan dolayı duygu, düşünce ve akıl yönetimi konusunda emsal ülkelerin en az 300 yıl gerisinde kaldık. 

Konumuza geri dönecek olursak; sokak canlılarına yapılan bu işkenceler saymakla bitmiyor. Yunusun gözünü oyanlar mı istersiniz, sakat kediyi tekmeleyenler, canlı köpeği çöp arabasına atanlar, kaplumbağlara eziyet edenler ve daha niceleri. Bilmiyoruz, öğrenmiyoruz, öğretmiyoruz. Hala çocuğunu korkutmak için köpeği gösterip "ısırır seni ha! Seni köpeğe veririm ha!" diyen bir toplumda yaşıyoruz. 

Halbuki insan sevgisinin temelinde canlı sevgisi yatar. İyi bir insan olmak, üniversiteye gitmek, büyük mevkiilere ulaşmak, kariyer sahibi olmak, çok para kazanmak değildir. Tüm bunların yanında çevresine dost, doğaya saygılı, canlıların yaşama hakkına inanan bir insan ancak ve ancak karakterini tamamlamış iyi bir insandır. 

Son Söz : Hayvan hakları denen mevzuat ülkemizde pek geçerli olmadığından dolayı bu mahlukatlar yakalansalar dahi "cezacıklar" alacaklardır. Ahirette olacakları bilemem ama en azından dünya üzerinde bu tarz olaylara karışanlara daha kamu vicdanını rahatlatıcı cezalar verilebilir. Mesela benim önerim şudur ki: Böyle bir olaya karışan mahlukatlar belediyelerin hayvan barınaklarından en az birinin 1 yıllık masraflarını karşılasın. (2 yılda olabilir, 5 yılda suçun ağırlığına göre) . İşin içine "para" girince belki canlılara zarar vermeyi bırakırlar. Ahirete gelince dilerim ki..Bu canlıya bu eziyeti yaparak hayatını alanlar, aynı şekilde boğazlarına taş bağlanarak cehennemin ateş denizine atılırlar... 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..