Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '12

 
Kategori
Deneme
 

Size mübarek olsun bayramlar

Bayrama bir de bu gözle bakın diyecek değilim.

Herkesin bayrama da, hayata da bakış açısı kendine!

Kimi durduğu yerden bakar, kimi baktığı yerde olup bitenlerden etkilenip bakışına açı verir, anlam yükler.

Yığınla sorular biriktirmekten aciz beyinlerle dolaşırken sokaklarda, kaldırımlarda ayağının altında ezilen yapraklar gibi toprak olmak isteyen de vardır;

Toprağa düşüp, yeniden yeşerip, yeniden meyvesini sunmak, gölgesinde serinletmek isteyende!

Üniversitede okurken, bayram tatiline giden zengin çocuklarının annesine, babasına, kardeşine hediye almak için mağaza mağaza dolaştığını görüp, bayram tatili süresince ölmek isteyenler varken.

Bayram tatili boyunca telefonunu kapalı tutmak, hiç kimse tarafından aranmamak, kimseyi de aramamak için her yolu deneyip de, hiç birinin üstesinden gelemeyenlerin durumu varken.

Onca samimiyetten yoksun insanların arasında, iyi ki bayram var yoksa göremeyeceğiz birbirimizi, gibi alalede lafların altında ezilmek istemeyenlere, sen de çok oluyorsun canım! Serzenişini duyanlar varken,

Herkesten kaçan ve neden herkesten kaçtığını kendisinden başka hiç kimsenin bilmediği insanların, sırf sorulacak hiçbir soruya verilecek cevap bulamayacağını bildiği için bayram namazına bile uyku bahanesiyle gidemeyen insanlar varken.

İyi günde yanında olmayıp, kötü günde yanındaymış gibi davranan ama asıl amacının yanında olması değil, kötü olmandan gizli zevk aldığını gördüğü insanların varlığından kaçanlar varken,

Her türlü fitne fesat işlerinde üzerine düşmeyen tüm görevleri üstlenip de, kendisinin cennetle müjdelendiğini düşünen insanlardan kaçanlar varken.

Çocukken tek kuruşluk bayram harçlığı verilmemiş, sırf harçlık isteyecek diye senden yüzler çevrilmiş, büyüklerinin eski kıyafetlerini kendi elleriyle onarıp, bayramlık diye arkadaşlarını kandırmaya çalışmış, büyüyünce de neredesin, gel artık, seni çok özledik, sensiz bayramın tadı tuzu yok cümlesinden nefret etmiş insanlar varken.

Tüm bunları yaşamış ve tüm bunlara rağmen hiçbir şey olmamış gibi, yüzünde onlarca maskeyle sürekli tebessüm eder gibi, kendi aldatıcılığından bile sıkılmış, kendi iç dünyasında cehennem yaşayan insanlar varken.

Ellerinde tesbih, dillerinden düşürmedikleri Allah lafzı ile sana tepeden bakan, seni hor gören, seni adam yerine koymayanlardan kaçışı kurtuluş olarak görenler varken.

Ve en önemlisi, yaşadıkları ve yaşattıkları tüm sıkıntıları unutup, tek dertleri seni mutlu görmek ama bir türlü o mutluluğuna şahit olamamış ana-babanın seni görünce içine düştükleri durumu görmemek için bayramlardan, düğünlerden, cenazelerden, kaçanlar varken.

Siz bayramınızı ağız tadıyla kutlayın, mübarek olsun size tüm bayramlar!

mustafasus@hotmail.com

www.mustafasus.com

  

 
Toplam blog
: 394
: 178
Kayıt tarihi
: 17.09.09
 
 

Bir kurumda yönetici olarak çalışmaktayım, 1974 Kayseri doğumluyum. Son demine varmadan hayatın h..