Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sizi her durumda kabul eden kişilerin yanında başarıya ulaşmak zor olabilir

Başarıya odaklanma sürecinde sizin konsantre olduğunuz O an yanınızdakilerin birer yabancıdan ibaret olduğunu düşünün ve onları görmemeye gayret edin. Önemli olan ortadaki mücadele ve karşınızdaki rakibin düşüncelerine empati sürecidir.

Konu başlığındanda okuduğunuzda tam da başıma gelen bu diyebilirsiniz. Kendi başımızayken kişisel bir beceri yada hobimiz olsun ne kadar güzel yapıyoruz fakat bir arkadaşımıza yada yakınımıza göstermek istediğimizde sürekli tam tersi sonuçlar alıyoruz. Burada başarısız olma korkusu bizi sarıyor ve kendimizi veremiyoruz. Yalnız başımıza iken bir iddiamız olmadığı için serbest ve enerjimizi kısıtlamaksızın hedefimize konsantre olabiliyoruz.

Biliyorum önerdiğim şey çok zor gibi gözükse de eminim başarılabilecektir. Çünkü burada profesyonel bir şekilde düşünme yada odaklanmadan bahsetmiyorum. Sadece zihnimizde bulunduğumuz çevrenin ve yanımızdaki kişilerin o an tanımadığımız kimseler olduğunu düşünmeye çalışacağız. Böylelikle kimseye karşı bir iddiamız olmadan sadece oyunumuza odaklanmış ve en iyi sonuca ulaşmaya çalışacağız. Bu sırada çevremizdekilerden ricamız sessiz kalmalarından başka birşey olmayacaktır. Bu sayede konsantrasyonumuzu devam ettirebiliriz.

Zihnimizden geçen düşüncelerin hayata geçirildiği bir sistemde yaşıyoruz. Sürekli kazanan birisinin aklında kazanmaktan başka birşey yoktur diyebileceğimiz gibi kaybeden kişininde aklında kaybetme korkusu vardır diyebiliriz. Zihninize verdiğiniz emirlerle rakibinize odaklanmalı onun kendisini nasıl motive ettiğini düşünmeli ve anlamaya çalışmalısınız. Oyun yada karşılaşma esnasında düşüncelerini beden dili ile belli edip etmediğine göz teması ile sizde üstünlük kurup kurmadığını da kontrol ederek onun zayıf noktasını bularak üstünlüğü ele geçirmeye çalışmalısınız.

Kaybettiğiniz karşılaşmalarında sizi galibiyetinize hazırlayan birer basamak olduğunu asla unutmayın. Kaybetme anlarında stress'e girmek gereksiz kendinizi yıpratma girişimleri sizi istemediğiniz düşüncelere daha çok itecek ve toparlanma sürecinizin uzamasına neden olacaktır. Her zaman kendinizle barışık olun, Kazanmak kadar kaybetmeninde doğal bir süreç olduğunu hatırlayın.

Yazan : Turgay GEZİCİ

Diğer Yazılarım : www.bilincalti.com

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..