Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Sizin aklınız alıyor mu?

Sizin aklınız alıyor mu?
 

Şimdi seks’ le, aşk’ la ilgili bir başlık atmadık ya! Mahmur gözlerle dolanan muhteremler okumaz bu yazıyı. Biz de onlar için yazmıyoruz zaten. Kafasının içinde ışık, yüreğinin yanında cevahir olanlar için yazıyoruz.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tam dört dönem İçişleri bakanlığı yapmış. Dile kolay. Sadettin Tantan’a iki sene dayanamayıp, nasıl indireceklerini şaşırdıklarını düşünürseniz birilerinin. Dört dönem içişleri bakanlığı muazzam bir şey. Aklımıza Emekli Büyükelçi ve siyaset adamı Karman İnan geliyor’’ Bizim ülkemizde her bakanlığa kimi kimin getirdiği bellidir. O koltuğa her isteyeni oturtmazlar. Oturttukları adamada ilk önce hesabı çıkarırlar. Hadi öde diye’’

Abdülkadir bey döneminde tam 16 suikast olmuş. Ne ilginç değil mi? Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Hiram Abbas. Allah!Allah! insanın tesadüf diyeceği geliyor ama. Devam ediyor. Adana Jandarma bölge komutanı.

Bahriye Üçok, Hulusi sayın, İsmail selen. Hulusi Sayın ve İsmail selen’in emekli general olduklarını, Güneydoğuya ait çok önemli görüşleri olduğunu, bunların dergilerde çıktığını, izlenen politikanın nasıl yanlış olduğunu anlattıklarını belirtelim.

Necip Hablemitoğlu ve Hrant Dink en son örnek. Arada İstanbul’da patlatılan bombalar, ölen insanlar, uçan bankaları da hatırlatalım. Enver Paşa koskoca Osmanlı İmpatrluğuna el koyduğunda 34 yaşındaydı. Ben 37 yaşında bu dünyanın çirkefliğine ve insanların mayasızlığına şaşırıyorken. O koskoca Padişahı derdest etme fikrine şaşırmamış. Şimdiki bakanlarımız, büyüklerimizde olana bitene şaşırmıyor.

İşte böyle. Yazının başlığı’’ sizin aklınız alıyor mu?’’ şeklinde ama. Bence huylanmamak lazım. Ne yani? Bu memlekette neresi düzgün ki? İçişleri süper işlesin. Bünye kaldırmaz. Tatsız tutsuz, aşksız meşksiz bir yazı oldu kusura bakmayın. Hem böyle şeylere kafa yorup da ne olacak? Tatlı tatlı kaşınmak varken hayatın ensesinde.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..