Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '12

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Sizin anneniz hangisidir?

Sizin anneniz hangisidir?
 

6 ÇEŞİT ANNE TİPİ


Annelik zor zenaat olup, aşağıdaki anne tiplerinden hangisi sizin annenizdir?

1-Çocukla çocuk;

Bunlar en sevgi dolu ve en oyuncu olanları. Yani oğluyla oğlan, kızıyla kız, bebeğiyle bebek, yetişkiniyle yetişkin olma yeteneğine sahip ve bu kılıklara bürünen annelerdir. Çocuğu küçükken onun oyuncaklarıyla oynayan, büyüdüğünde ise beraber iPhone ya da Facebook'ta takılan türden anneler yani.

2-Anne değil, diktatör;

Çocuklarının hayatta güçlü ve başarılı olmak zorunda olduğunu düşünürler, çünkü onun için hayatın kuralı basit: İki tür insan var; güçlüler ve zayıflar. Televizyon, bilgisayar ve video oyunları çocuklara neredeyse yasak, çünkü bu alışkanlıklar çocuğu annenin belirlediği hedeflerden saptırmaktadır diye düşünüyor. Çocuk okulda, kursta, sporda ya da müzikte tam not almak zorundadır.

3-Abartılı düşkünler;

Bu anne türü de çocuğuna biraz fazla düşkündür. Ama disiplinli ve zorlayıcı değiller. Bu anneler, kangurular gibi bebeklerini bir türlü bırakamıyorlar. Yani bir tek keseleri eksiktir. Hayatlarını çocuklarının steril ve mutlu bir ortamda yaşamasını sağlamaya adamışlardır. Bu anne türü, ülkemizde oldukça yaygındır. Çocuklarıyla olan diyaloglarında sertlik yok, ceza yok ama bol şefkat vardır.

4-Aklı fikri gezmede;

Anne kategorileri içerisinde en ilgisiz olanlara bu isim verilmektedir. Bilirsiniz, yumurtladıktan sonra denize açılan dişi penguen geri dönene kadar iki ay boyunca kuluçkaya yatma ve yavruyu besleme görevi erkek penguene düşer. Penguen gibi, sorumluluğu erkeklerin üstüne atan anne tipleridir bunlar.

5-Korumak için her şeyi yapabilir;

Gözü kara fedailiğin, koruyuculuğun sembolü olduğu için bu tür annelere “ayı” ismi yakıştırılır. Bu tanımlamada Alaska'nın Grizzli ayılarının etkisi çoktur. Çünkü yavruları tehdit altında olan bir Alaska ayısından daha tehlikeli bir şey yoktur!

6-Hesap soran anneler;

Bu annelerin evlat koruyuculukları bazen insaf sınırlarını zorlar. Çocuğu kırık not aldığı zaman soluğu doğru okulda alıp öğretmenden hesap soran, gerektiğinde onun yerine ödevlerini yapan annelerdir.

Bu Anne tiplerinden sizinki hangisi olursa olsun. Unutmayın ki o sizi çok sevmektedir. Uyguladığı her tip annelik size sevgisinin gösterme biçimidir.

Siz de Annenizi üzmeyin, asla kırmayın. Sizi sevdiğinin bilinciyle onu çok ama çok sevin.

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..