Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sizin için seçtiklerim; bunlardan var mı?

Sizin için seçtiklerim; bunlardan var mı?
 

İnsan Sosyal bir varlık. Böyle olunca da çevresine uyum sağlamak zorunda kalır.. Çevresi karmaşıklaştıkça uyum karmaşıklığı da artar. Bu nedenle koyulan kurallarla boğuşur durur. Günlük yaşamda her şeyi bilmek zorunda olmasak ta bazı kuralları bilmek yararımızadır. Örneğin trafik kuraları; Her ne kadar ehliyet almak için bu kuralları bilmek zorunlu ise de nedense unuturuz ehliyeti aldıktan sonra. Bakın bazı yaptırımlar nelermiş,

· İLK YARDIM ÇANTASI. Bunu herkes arabasında bulundurmak zorundadır. İçinde bulunması gerekenler

- HAVA HORTUMU; (düşünün bakalım sizde var mı? Aman kimseler duymasın. Zaten ceza kesmek için o kadar çok neden var ki..) Hava hortumu da neci diyen olacak tabi ki, bu hortum bahçe ve kırsal kesime park edende eğer bir km öteden elinde bir koçan biletle bilmem ne spor adına burası parsellenmiş olup bu toprağın üzerine araba, kamyon, vapur, tren, hatta bisiklet ve el arabası koymazsınız dediğinde, siz de İlk Yardım Çantanızdaki hortumunuzu çıkaranda “ben çiçekleri suluyomdu" derseniz, para ödemekten kurtulamazsınız. Hava hortumu solunum yolunu açmak için kullanılan hayati bir alettir işin ciddi yanı. Bulundurmak birbirine havale ile gelen , elimizde şu an ambulans yok falan noyu bir arayın lardan sonra eğer bir de özel hayat sigortanız yoksa hava hortumuna ihtiyacınız kalamayabilir.

- SUNİ SOLUNUM MASKESİ; Bundan umarım hepimizin İlk Yardım Çantasında vardır. Ağız ve burun yoluyla yapılan suni teneffüste kullanılır. ( Banka filan soyarken kullanmayın! )

- ÜÇGEN SARGI BEZİ; Bu da bildiğimiz gibi uzun yolculuklarda doğaya katkıda bulunmak amaçlı bir yer ararken ya da önünüze bir ayı çıkanda korkudan bir ıslaklık hissederseniz kullanabilirsiniz. İlle de üçgen olması da Bermuda Şeytan Üçgeni'nden etkilenimden kaynaklanmaktadır. Çünkü trafiğin de bir canavarı olup, o üçgenden geldiği söylenmekte ben tarafından.Kaynak olmayan aklım adlı saçmalarım. Ama aklı olanlar bunu kırık çıkık tespiti yaparken kullanırlar. Eğer kaza anında doktor başucunuzda değilse ehliyetsiz kişiler zaten ceza yiyeceğinden ehliyeti olanlarında ilk yardım kurslarının çoğuna katılmayıp geçer not aldıklarından siz bir doktoru beklerken Şu duayı edin; ”ALLAHIM ÖLMEDEN CANIMI ALMA”

- SARGI BEZİ; Bu da üçgen olur da ben niye olmam diye ön kayıtla yedeklere alınıp sonra hamiline kartıyla amacına ulaşan biri için lazımdır.. Bunun kapasitesi de vardır. Üç adet bulunmalıdır. Ebet ise 10 X 250cm olacak. Pansuman da kullanılır. Bir de ceza kesilirken teklif edilen rüşvetin üstüne örtebilirsiniz.

- FLASTER; Trafik memurunun sahil yolunda sizi durdurup ehliyet istemek yerine, yüzünüze gülerek bakıp ne tarafa yolculuk, evli misiniz, vb soruları uzatırken çantanızdan çıkarıp ağzını bantlamaya kalmayın. Ebatları da 1, 5 X 100cm olacak. Bu pansuman malzemesinin tutturulmasında kullanılır.

- STERİL TAMPON; bu çok lazım olabilir. Eğer bir sapığı yanlışlıkla arabanıza aldıysanız. 3 paketten az olmaması gerekiyor. Bunu kanamalarda ve yaralanmalarda kullanacaksınız. Bir de bagajda kaçırdığınız birine tıkaç yapabilirsiniz.

- MAKAS; Arife tarif gerekmez. İşte toplumsal yapımız itibariyle kesici ve delici ve sokucu, sökücü aletler taşımama kanunu na girdiğinden hepimizin arabasında bulunur. Çeşit çeşit. Kullanım alanını bilmeyen yoktur, Çarliston suton eğitimini vermiştir. İç güdük filmi ile. Bir de tecavüz anında eğer ceketini çıkarmak istemeyen olursa kolay soyma yöntemidir. Siz yine de yaralıyı kımıldatmadan paçasını yakasını kesmek için kullanın.

- ELASTİK BANDAJ; Genelde mafya tik durumlarda sıkça çok amaçlı kullanılır. Elastik oluşu hassas ciltlerde fazla sıkılmadan doğan morlukları önler. Damardan girilen durumlarda.5 X 150 ebadında olmalı. Turnike amaçlı atar damar kanamalarında kullanılır.

- ÇENGELLİ İĞNE; Bayan kısmımızın pasaklı kategorisinde çok bulunduğundan arabasında olmasa da üstünde bulunur. Buda ceza kapsamına girmez. Son zamanlarda mazoşistler de arttığından kas olan yerlerine saplayıp gezenlerde görülmekte. Yaralı organ tespitinde kullanılır. 6 adet olmalı kural böyle.

- YARA BANDI; Bu da küçük yaralarda kullanılır. Örneğin araba kullanırken yanlışlıkla vites koluna parmağınızı sıkıştırdınız. Ya da biri parmağınızı ısırdı olur ya.. Lazım olur bulunması gerekiyor.

- AÇIK RENKLİ PLASTİK ÖRTÜ; Oldu ya aniden araba kullanamaz hale geldiniz. Eh birde titiz sevgiliniz var. Etraf röntgenci dolu. Kapat perdeleri kimse görmesin diyerekten, örtün üstünüzü canım dinlenme molası veriyor sansınlar. Ayrıca haddinden faza kalabalık doldurduğunuzda ufaklıkları da gizleyebilirsiniz. Beyaz olması gerekiyor. Üstünde ne varsa gözlemlemek için. Olur ya.. Birinin cebinden bir şeyler dökülebilir. Örtü çok amaçlı kullanım dışı da yaralının üstünü ve bayan ise altını örtmekte kullanılır. Tesettürlüler zaten örtülü oldukları için muaf.

- NOT DEFTERİ; İlk yardım çantasında bulunması gereken en önemli şey. Şimdi herkes lap topunu yanında ya da cep tlf yanında olduğundan adresleri kayıt için pek önemi kalmadı da yeni bir yasa çıkarıp bunu ilk yardım çantasında not defteri yerine outlook bulundurulması zorunludur mu desek. Bir de sigorta poliçesi gerek ya da sağlık karnesi. Gerçi sağlık karnesi olanlar ve yeşil kartlılarda şimdi araba ile dolaşır oldu ya. Bir de yolda birini bulup aldığınızda yeniden almak isteyebilirsiniz adres ve telefon kaydı gerek. Bunun yanında kurşun kalem de olacak. Silinebilir olmalı kayıtlar. Eşler kalite kontrol yapabilir.

- İLK YARDIM EL KİTABI; Eh bunları bulunduranın da artık el kitabına ihtiyacı kalmaz ama ya Parkinson olurda neyi nereye koyacağını bilemez hale gelirse. El kitabı da lazım olur. El gelip de yardım edene kadar.

- MALZEME LİSTESİ; Bütün bunlardan yok. Trafiğinde ceza keseceği tuttu, bir kutunun üzerine İLK YARDIM ÇANTASI yazın. Üzerine de MALZEME LİSTESİ yazılı bir etiket ekleyin. İçindekiler deyip te yukarıdakilerin adını yazın. Trafik memuruna da Gözüne yazık kardeşim al şu katalogu bir ürün seç deyin. Umarım zarar etmezsiniz.

Şimdi kendinizi sınayın arabanızda yukarıdakilerden kaç tanesi var? Eğer 10 dan az ise Ceza ödemeye razı olun…

BÖLÜM İKİ KURALLAR;


Arabanızla uzun yolda değil de sahil yolunda ağırdan seyrederken keyifle yaktığınız uzun farlar ve dörtlüleriniz başınıza iş açabilir. Farlarınızı göz üstüne değilde eğer trafikte kullanıyorsanız bayanlar, gerçi şimdi baylarda başladı ya..

DÖRTLÜ İKAZ LAMBALARI; Genelde ikaz da vardır. Ama çoğumuz ir tünele yaklaşırken nedense dörtlü ikaz lambalarını da yakar. Efekt meraklısı olanlar. Sizler bu lambaları sadece trafiğe tehlike yarattığı durumlarda yakılır talimatına uyun. Bu olası bir deprem ya da kaza ya da kazaya sebebiyet verecek haller dâhilinde kullanılır. Bunu da kullanmak için öncelikle bir tarikata girip müneccim başılığa terfi etmek gerekir. Medyumlarda artık inançların parayla satın alınamayacağını öğrenip yaratana sığındıklarından onların fallarıda çıkmadığından güncelliğini yitirmiştir.


OKUL TAŞITLARINI KULLANIRKEN; Gereksiz yere DUR işaretini yakmak, yaklaşık 100 YTL. Zaten önünüze çıkan kişi özürlü ve çocuksa sizin ikazınızdan ne anlayacak ki. Boşu boşuna ikazla uyarı yapıp kendisi durmayan nice magandalar bilirim. Nedense tedbirin en akıllısını yapacak yerde hız azaltıp ağa yanaşıp duracak yerde ha babam zart zurt kornaya basarken bir yandan da farların tümünü yakıp söndürenler nasıl bir tatmine ulaşır bilemem.

ÖZEL İŞARET TAŞIYAN; Ya da görmeyen kişilere yardım etmeme, yol vermeme 92.40 YTL. Yandınız. İşte müneccimlik gerektiren bir durum daha. Arkandaki arabayı ir kör sürebilir. Öyle olmasa a Kör kütük olabilir. Hemen yardım et nasıl edeceksen. Gelip sana bindirdiğinde sakın bir diğerini de sen kör etme gözünün. Sakin ol o zaman daha beter cezası var. Bu yüzden trafik te gizlenen canavarların kaynakları belli oldu.

TRAFİK LEVHA VE İŞARETLERİNE UYMAMAK; Bilhassa Bulgurlu ya gelin giderken acil ihtiyaçtan dolayı önünüze hızını azalt gibi bir levha çıktı .Ya da yol kaygan, kafana taş düşecek gibi.. Hemen uyun bırakın nefsinizi yoksa 45.80YTL yi gözden çıkarın. Bir vazifeşinas kişi size ceza kesebilir.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAK; Bunun şakası yok ama uyarılarım barlardan çıkışta eğer bir magandanız yoksa arabanızı kullanmayın. Bırakın otoparka sabaha kadar biraz oto parkçılar da sebeplensin. Ya da bir tinerciyi özel şoför tutun. Çantanızı kapıp kaçmasından iyidir. Cezası 379 milyon ona göre..

UYUŞTURUCU VE KEYİF VERİCİ MADDELERİ ALARAK Araç kullanmanın cezası 760, 90 YTL Alkollülerin iki katı. Çünkü fiyatları da iki katı.maddelerin. Alkol kullanımında ağzınıza tutup üflettiriyorlar da uyuşturucu kullanımının muayenesinde çişiniz gelebilir. Aman ha.. İşte bu anda yanınızda bir tinerci hayatınızı kurtarabilir. Hem de içerde otel gibi ağırlanarak karnı da doyar.

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..