Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sizin Migreniniz Hangisi? Migren Çeşitleri Nelerdir?

Sizin Migreniniz Hangisi? Migren Çeşitleri Nelerdir?
 

Migren Çeşitleri Vardır!


Migren çeşitleri içinde en sık aurasız migren görülür. Basit migren de denilir. Aurasız migren olarak da bilinir. Ağrı gelmeden önce hafif tatlı isteği, ağrı sırasında bulantı kusma olabilir.

Aurlı migrende nörolojik şikâyetler vardır. Görme ile ilgili bulgular ön plandadır. Sintilasyon olarak adlandırılan bu bulguları takiben baş ağrısı başlar. Baş ağrısı olmadan sadece görsel bulgular, bazen de eşlik eden nörolojik bulgular yaşanabilir. Baş ağrısız migren atakları sessiz migren olarak adlandırılır ama adı gibi sessiz değildir. Hasta çok sıkıntı yaşar.

Nadir yaşanan migren çeşitleri de vardır. Baziler migren; beyin sapının etkilendiği konuşma bozukluğu, baş dönmesi, kulak çınlaması, çift görme ve dengesizliğin eşlik ettiği migren tipidir. Konfüzyonel migren; bilinç bulanıklığının olduğu migren tipidir. Oftalmoplejik migren de gözü hareket ettiren kasların etkilenmesi sonucu çift görme gelişir.

En korkulan migren hemiplejik migrendir. Hasta geçici felç olur. Bu durum tek başına olabilir. Baş ağrısı ile birlikte olabilir.

Çocuklarda görülen migrende abdominal migren ve kusma ataklı migren çeşitleri olabilir. Bu migren türleri genellikle baş ağrısız olur. Bazen çocuk hem kusar hem de baş ağrısı çekebilir. Çocuklarda vertigolu migren atakları da olabilir. Bacaklardaki büyüme ağrılarını da migren türleri içinde kabul edenler vardır.

 

http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/galeri/migren-bas-agrisi/bas-agrim-nedir/

http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/

http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/galeri/migren-bas-agrisi/cocuklarda-migren/

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..