Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

26 Ağustos '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Sizin Sosyal Medyanız Hangisi?

Değerli Milliyet okuyucuları

Sosyal medya günümüzün vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Öyle ki herhangi bir sosyal mecra çöktüğünde ne yapacağımızı şaşırıyor, mecradan mecraya, medyadan diğer bir medyaya koşuşturuyoruz. Peki sizin favori Sosyal Medyanız hangisi? Sizin sosyal medyanız ne kadar rağbet görüyor, biliyor musunuz?

En başta söyleyelim ki bu araştırma sonuçları Webtekno sitesine ait. Eğer siz bir Facebook kullanıcısı iseniz, üzgünüm ki oranlarınız oldukça düşük. Artık Facebook’u sosyal medya olarak kullanan kişiler sadece %7 oranında kalıyor. Eski sadık kullanıcılar hala Facebook dese de, yeni nesil fakrlı platformalara doğru yönelmekte.

Instagram peki der gibisiniz, o zaman da siz çokların arasındasınız. Öyle ki Instagram kullanıcılarının oranı %37 ile en yüksek oran. Bunun nedenlerinden birisi de, elbette ki Instragram’ın bir iş modeline dönüşmesi. Tabi Instragram da biliyorsunuz aslında Facebook’a ait. Bir cepten bir cebe diye düşünseniz de, özellikle Hikayeler bölümünün başarısı Insta’yı 1 numara haline getirdi

Twitter peki? Bu platform benim için de bir hayal kırıklığı açıkçası. Çünkü Twitter kullanım oranı her ne kadar %13 olarak belirtilse de, gündemi takip etmek açısından daha iyi bir sosyal medya henüz yok. Tabi ki herkes her platformu her gün kullanabiliyor. Bir tercih yapılması istendiğinde bu tarz bir sonuç ortaya çıkmış olabilir. Fakat nihayetinde oranlar düşündüğümüz gibi olmayabiliyor.

Her daim arada girip video izlediğimiz yer Youtube. %31’ lik oranını görünce, Youtuberlerin neden bu kadar para kazandığını da anlamış olduk. Dolayısı ile bu işbirliği sayesinde belki de listenin 2. Sırasında yer almakta.

Örneğin benim için oldukça ideal bir sosyal medya platformu olan Linkedin sadece %1 oranında bir kullanıcı kitlesine sahip. Oysa özellikle iş dünyası bu mecrada yer alıyor. Belki de fazla ciddi olduğu için özellikle genç nüfusun çok rağbet etmediği bir yer olabilir

Bunlardan başka Reddit %4, hiç kullanmadığım Snapchat %1, Tumblr, Twitch, Pinterest vb. Mecralardan oluşan diğer platformların toplamı ise %6 olarak belirtilmiş.

Zevkler ve renkler tartışılmaz demiş atalarımız. Herkesin kendi ilgi alanı ve kendi tercihleri var. Yıllar önce ICQ ve MSN hatta MİRC en güzel iletişim alanları iken, şu anki gençler adını bile bilmiyor.

Bu sayede eski günlerimizi yad edeceğimiz bir yazı yazmak da güzel bir fikir sanırım. Haftaya da eski günlerde kullandığımız internet platformlarına bir gözatalım.

 

Beni Profilimde de yer alan Twitter hesabımdan @spormuhendisi takip edebilir, sorularınızı iletebilirsiniz.

Herkese teknoloji dolu günler dilerim.

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..