Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Şizma hayali

Şizma hayali
 

' Sayın Papa bu ziyareti ne için yapıyor? Din adamları, papalar, patrikler, hiçbir zaman siyasetten uzak kalmamışlardır. Kitleleri devlet başkanları idare eder, fakat kitlelerin ruhuna işleyen bu büyük din adamlarıdır. Gelişi inşallah dini ve samimidir. Memleketimiz böyle algılamaktadır. Fakat dikkat ediniz (şizma), İstanbul' un fethine çok yakın bir zamanda iki kilisenin birleşmesi ilan edildi... Bu birliği Ayasofya'da ilan ettiler. Biz misafirperver tutumumuzu terk etmemeliyiz. Patrikliği ziyaret edecek. Uzun şizmaya son vermek Hıristiyanlığı İslam karşısında bir cephe haline getirmek. Benim müşahadem budur. İstanbul' a turistik bir şeyle gelmiyor. Türk devletine hürmet için gelmiyor. Bunu bilmeliyiz'

Yukarıdaki ifadeler dünyaca ünlü Tarihçi Üstadımız Sayın Prof Halil İnalcık'a ait. Zannediyorum Sayın Halil İnalcık'ın bilimsel yönünü kimse tartışmaz ve siyasi ya da ideolojik bir duruşunun olmadığını da herkes bilir.

Son günlerde özellikle medyada Sayın Başbakan ya da diğer hükümet üyelerinin Papa ilgilenmemek istedikleri ve bununda yanlış olduğuna dair çok haber okudum yorum dinledim. Geçenlerde Mehmet Ali Birant birde haberlerde yorum yaparak Türk misafirperverliğini Papaya göstermemiz gerektiğini söylüyordu ve tabi hükümeti suçluyordu. Sabah Gazetesi ise biraz daha ağır bir haber yapmış ve hükümeti net bir şekilde suçlar ifadeler kullanmıştı. Ertuğrul Özkök'te köşesinde yine hükümeti suçlar ifadeler kullanmıştı.

Bence Papa Türkiye ziyaretini onu hükümet üyelerin ya da Cumhurbaşkanı kabul etsin diye yapmıyor. Çok önemli anlamları olan bir ziyarettir bu.

Ta baştan almaya çalışalım. Öncelikle dünyaya kim ne derse desin Hıristiyan Katolik kültürü hakimdir ve onun Yahudilerle de anlaşarak aldığı kararlar dünyayı şekillendirmektedir. Katolik kültür ta baştan, Vatikan’ı oluştururken Vatikan’ın ayrı bir devlet adamı olmasına gayret göstermiştir. Devletin başkanı ise Papa olacaktır. Malumunuz dünyada her ülke Hıristiyan değildir ve eğer Papa günün birinde böyle bir ülkeyi ziyaret ederse o ülke Hıristiyanlığa saygı duymasa bile karşısında bir devlet adamı olduğu için doğal olarak devlet töreni yapacaktır. Bu gün itibari ile bir dinin önderi konumundaki Papa o dine hiç saygı duymayan o dine mensup olmayan devletlerde bile en üst düzeyde protokolle karşılanmaktadır. Bu Katolik kültür için bir politik başarıdır. Dünyada başka hiç bir din büyüğü böyle karşılanmamaktadır. Katolikler neticede istediklerini almıştır. Papanın Türkiye’ye bir devlet başkanı gibi gelmediğini hepimiz biliyoruz, ama o siyasi üstünlük yüzünden direk Cumhurbaşkanı karşılamaktadır ve hatta bizim kendi gazetelerimizde, hükümet üyeleri neden Papayı karşılamıyor, diye sorgulama yaşanmaktadır. Oysa Papayı karşılaması gereken kişi devlet büyükleri değil din büyükleridir. Diyanet işleri Başkanı tarafından muhatap alınabilecek bir kişidir. Fakat öyle olmamaktadır.

Papanın Türkiye ziyareti devletlerarası ilişki neticesinde cereyan etmemektedir. Papa Anadolu’da kalan Hıristiyan kültüre mesaj vermek ve dünyayı Hıristiyanlaştırmaya çalışan dindaşlarına mesaj vermek ve katılaşan toprağı biraz daha tava getirmek, sürülecek hale getirmek istemektedir.

Papa direk olarak Hıristiyanlıktaki ikililiği bitirmek için Türkiye’ye gelmektedir. Papanın gelişi aslında tam bir gösteri, şovdur. Bunu görmemek tamda Papanın ekmeğine yağ sürmektir.

Papayı masum görmek her şeyden önce masumluğa yapılacak bir haksızlıktır ve Papa ve Papa gibi düşünenler dünyayı Hıristiyanlaştırmaktan başka bir düşünce içerisinde kesinlikle değildir. Yıllarca Türkiye gibi dini kaygıları azaltılmış toplumlar Papalık için müthiş laboratuar alanlarıdır ve istedikleri deneyleri yapa yapa ciddi bir misyonerlik faaliyeti yürütmektedirler.

Türkiye biraz daha bu konuyu sorgulayabilmeli ve her şeyden önce daha gözü açık olaylara yaklaşmalıdır. Ben Papanın bizim ülkemizdeki insanlar kadar iyi niyetli olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Neden Ayasofya’ya gidiyor. Neden adalara gidiyor, neden Patriğin aracını kullanmakta ısrar ediyor. İzmir’e neden gidiyor. Bunların hepsi önemli mesajlardır. Neden Dışişleri Bakanımız ile yemek yemeyi reddediyor. Genelde devlet konukları gittikleri ülkenin programına uyarlar ama Papa uymuyor. Neden çünkü o bir devlet adamı değil. Ama kendisine Cumhurbaşkanı düzeyinde protokol uygulattırıyor. Dünyada hiçbir devlet adamı böyle seçilmez.

Keşke Papa Türkiye'ye hiç gelmeseydi.

 
Toplam blog
: 13
: 516
Kayıt tarihi
: 21.11.06
 
 

Ben bir özel şirkette Basın Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapıyorum. İktisat ve Turizm okudum..