Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Skandal okul

Değerli okurlarım;

             Bilindiği üzere  ülkemizde  en çok ödenek Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığı sıkça duymaktayız.Ama bu duyumlar ne kadar doğru ne kadar yanlış o da tartışılır.

            Neden mi?

            Çünkü aileler okullarda bağış adı altında zorunlu ücrete tabii tutuluyor.Bazı okullarda fahiş aidatlara maruz kalan aileler aman çocuğum huzurlu okusun diye mecburen her ay bağışta bulunmak zorunda kalıyorlar.Kayıt yaparken başlıyor ta ki okul bitinceye kadar devam ediyor bu sistem.Aslında bunun hiç bir yasal dayanağı
bulunmamaktadır.Bununla beraber iki(2) çocuğu okuyan sade bir vatandaş asgari ücretin yarısından fazlası okul aidatlarına gitmektedir.

          Belki içinizden çoğu _bunları zaten biliyoruz yazmana ne gerek var  diyebilir. Ama sesini çıkarmayıp verebilenler için dediğiniz doğru peki ama ya bu aidatı  veremeyen vatandaş ne yapsın? Temizlik parası adı altında toplanan parayı veremeyen vatandaş ne yapacak? Ne yapacak biliyor musunuz madem ki bağış veriyorsan gel okulu sınıfı kendin yıka denilecek. YOK DAHA NELER dediğinizi duyar gibiyim.
          Hiç şaşırmayın. Bu bir gerçek.

         Nasıl yani?

         Kadıköy Merdivenköy mahallesindeki bir ilköğretim okulunda aylık temizlik bağışı adı altında belli bir miktar para istenmektedir. Parayı veremeyen aileler okulun belirlediği çocukların annelerini temizlik yapması için okula çağrıltılıyor. Ve
okulu yıkattırıyor. Yani paran yoksa o zaman gel de kendin yap. Görüştüğüm aileler çaresizlikten gittiklerini ve kesinlikle isimlerini vermemem konusunda beni uyarıyorlar. Çünkü öyle bir durumda kendilerini çocukların okul da haksızlığa uğrayacaklarını dile getiriyorlar.

         Maddi durumu düşük aileler mecuren bu haksızlığa boyun eğiyorlar. Bağışı yap temizlik yapmaktan kurtul prensibiyle eğitim veriliyor. Peki hadi aileleri çağırdınız ya çocukların kendilerini nasıl hissedeceklerini hiç düşünmüyor musunuz? Annelerinin onların yüzünden bunu yaptıklarını düşünmeyecekler mi?

         Devlet okulun da skandal denilebilecek bu rezalete dur diyecek vicdanlı eğitim görevlilerini ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyorum. Devlet bütçesinin çoğunu eğitime verildiği ülkemizde bu tür manzaralar sizce hoş mu?

        Adalet mi bu?

       Bağış yapan ve yapamayan olarak ötekileştirilmiş olunmuyor mu? 

 MEHMET SEBİH ALTUN

            msebihaltun@gmail.com

 
Toplam blog
: 8
: 381
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Diyarbakır Bismil doğumlu olan yazar, 2003'ten beri istanbul da yaşıyor. Şu anda IŞILTI GAZETESİ'..