Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '12

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Skandallar sezonu açıldı

 

Her sezon yazılıp çizilir.

Ben de sık sık gündeme getiririm.

Aslında turizm sezonu dediğimiz dert ve kandırmaca sezonudur.

Güneydeki restorantları ve oteleri aslında turizm okullarında ders olarak okutmalı ve bu işin nasıl “yapılmaması” gerektiğini uygulamalı olarak anlatmalı. Bu işletmelerin nasıl ayakta kalıp gelecek sezon için müşteri topladığı konusu ise zannederim “doğa üstü güçler” ile açıklanabilir ancak... Kendi turizmini bu kadar çok baltalayanlar ve onlara müsamaha gösterip suç ortağı olanların bu kadar çok olduğu bir ülke daha bulunacağını da düşünmüyorum.

Yaban domuzundan köfteler, soya dönerleri, tavuk kemiğinden salamlar ortada uçuşmaya başladı bile. Turlarda, beş yıldızlı otel sözü verilip de pansiyonlarda konaklatılan turistler artık şikayet bile etmez oldu. Bilumum üçkağıt ortada cirit atıyor. Yaşanmış olaydır. Turiste, “rehber size şelalede yüzdürecek” diye Efes antik kenti turu satılmıştır bu memlekette. Bilmeyenler için ekleyelim, Efes antik kentinin içinde su bile satılmazdı o zamanlar...

Şimdi de gazete haberinden okuyoruz ki, insanlara inşaat halindeki otel odalarını pazarlamışlar...

Gazetelerin “BODRUM'DA BÜYÜK SKANDAL” başlığıyla verdiği haber şöyle;

“40 yerli ve yabancı turist rezervasyon yaptırdıkları dört yıldızlı otelde kendilerine inşaatı devam eden odalar gösterilince şaşkına döndü. Almanya, İstanbul ve Bursa yaşayan yerli ve yabancı turistler, yaz tatillerini geçirmek için, başvurdukları seyahat acentasının ayarladığı Yalıkavak'taki dört yıldızlı otele geldi. Otel görevlilerinin, "Temizleniyor" dediği odalara yerleşmek için beklemeye başladı. Yaklaşık 8 saat bekleyen turistler, kendilerine kalacakları henüz inşaat halinde olan ve kapıları bile bulunmayan odalar gösterilince neye uğradıklarını şaşırdı. Odalara girmeyeceklerini belirterek paralarını geri isteyen turistlerle otelin muhasebe müdürü arasında sert tartışmalar yaşandı. Turistler jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Otelin genel müdürü de suçun rezervasyonları yapan acenteden kaynaklandığını ileri sürerek "Turistleri aynı kalitede bir başka otele yönlendirerek sorunu çözmeye çalışacağız. " diye konuştu.”

İsteyenler insanların mağduriyetinin videosunu şu linkteki videodan izleyip görebilirler:hurriyet

Durun, sezon daha yeni başlıyor... Daha ne skandallar göreceğiz?

Turizmi doğru dürüst yapmak istiyorsak bu ve benzeri olayların hiç yaşanmaması gerek. Yaşanıyorsa da yapanlar anında cezalandırılmalı, tüketicinin mağduriyeti de anında önlenebilmelidir.

Turizm bakanlığı ve TURSAB gibi kurumlar bu nedenle vardır...

 
Toplam blog
: 61
: 585
Kayıt tarihi
: 09.10.09
 
 

Haziran'mış, yıl 1963 Bursa'da doğmuşum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp, İngiliz Filo..