Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Skertel & Neto ve Belhanda & Feghouli

Türk futbolunun bitmeyen heyecanı Galatasaray Fenerbahçe derbisi öncesinde bu sene performansı ile Galatasaray, tüm zamanların istatistikleri ile Fenerbahçe önde görülüyor. Peki neden Galatasaray daha favori? Mevcut puan tablosu buna yeterli cevabı verecektir. Ama daha detaylı incelediğimizde karşımıza başka verilerde çıkmaktadır.

Galatasaray sezona çok avantajlı bir fikstürle başlamıştır. Yeni kurulan bir kadro için bu fikstür ciddi avantaj sağlamıştır. Ayrıca kadro istikrarı daha ilk maçtan itibaren sağlanmıştır. Bu teknik direktör başarısı olduğu kadar, çok sert maçlar oynamamanın getirdiği ilave avantajlarda bunda etkili olmuştur.

Saha içi sonuç performansları Galatasaray tarafını çok ümitlendirmekle beraber, Antalya ve Bursa deplasmanlarında ki oyun sertlik derecesi arttıkça ortaya çıkabilecek arızaları bize göstermesi açısından önemli ipuçları vermektedir. Gomis in gösterdiği olağanüstü performans rakiplerini korkutmaktadır Ama uzun lig maratonunda tek adam üzerinden skor sağlayan bir takım konumununa gelmenin olası tehlikeleri de unutulmamalıdır.

Feghouli ve Belhanda nın mutlaka skor yüküne dahil olmaları gerekiyor. Bu haftaya kadar Rodrigues in hücumda katkıları gözardı edilmemelidir. Oyuncu yapısı olarak klasman olarak daha rahat maçların en önemli adamıdır bence. Görünen o ki yerini yavaş, yavaş Feghouli ye bırakmaktadır. Galatasaray için belirleyici olacak olan Belhanda-Feghouli ikilisidir.

Unutmamak lazım ki kendi sahasında uzun bir süre sonra Fenerbahçe karşısına çıkarken tüm camiayı yüksek bir özgüven kaplamıştır. O sebeple yenilmek düşünüldüğünden daha fazla hasar verecektir.

Diğer taraftan ise Fenerbahçe için tam tersi gelişmiştir saha içi göstergeleri. Kaleden başlayarak uzun süre oyuncu istikrarında ciddi ikilemler ile yarışı götürmeye çalışmıştır Fenerbahçe. Sezon başından beri ilk defa ideal onbiri ile bu maça çıkacaktır Fenerbahçe. Kalecisi,  defans dörtlüsü,orta üçlüsü ve ileri üçlüsü artık belli olmuştur. Ama bu onbir sahada yetecek performansı ortaya koyabilecek midir, onu birkaç hafta sonra değerlendirebileceğiz.

Biraz Beşiktaş maçında ve daha sonrasında Yeni Malatya maçında gördük ki artık tek önliber lu , sağiç ve soliçli bir kadro sahada olacaktır. Isla ve Dirar işbirliği sebebi ile Fenerbahçe hücumlarında Gulliano daha forvet arkası pozisyonuna kayabilmekte ve akan oyuna  katkı sağlayabilmektedir.

Sol taraf için aynı senaryo söylenemez. Valbuena  forvet arkası dışında sahanın her noktasında oynamakta , Hasan Ali ise Valbuena dan dolayı daha az hucuma çıkmaktadır. Valbuena nın topla daha az ama öz oynaması sağlanmalıdır.

Diğer görülen değişiklik ise Ozan artık daha fazla ceza sahasına girmektedir. Yani sağ taraftaki senaryo ile sol taraftaki senaryo farklıdır. Fenerbahçe nin yumuşak karnı defansın ortasındadır. Çok kolay çalım yiyen, pozisyon hatası yapan bir görüntü çizmektedir bu defans.

Ama unutmamak lazım Skertel ve Neto ikilisi daha hiç bir maçta birlikte oynamamıştır. Birlikte ortaya ne çıkacak, bilmiyoruz, ancak bu birliktelik de Fenerbahçe açısından  maçın sonucunu direkt etkileyecektir. Bu ikili doğru bu ikili ise Fenerbahçe istediğini alır, ancak mevcut yaraya ilaç değillerse Galatasaray kağıt üzerindeki favori olmanın karşılığını alacaktır.

Bu maç nasıl biterse bitsin, ligin favorisi hala Beşiktaş dır, taki  Galatasaray maçlarına kadar...

 

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..