Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '09

 
Kategori
Spor
 

Skibbe gitti Bülent Korkmaz geldi, hayırlı olsun

Skibbe gitti Bülent Korkmaz geldi, hayırlı olsun
 

Acıların teknik direktörü


Teknik direktör Skibbe takımdan ayrıldı. Peki şimdi her şey düzelecek mi? Ne gezersin Skibbe başlıklı yazımda (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=155054) takım üzerindeki otorite zayıflığını vurgulamıştım ve böyle giderse seni kimse kurtaramaz diye de belirtmiştim.


Beklenen sonuç buydu işte. Elbette otorite eksikliğinin yanı sıra futbol bilgisine ihanetinin de bedelini ödedi. Yoktan bir üçlü savunma çıkardı, kanatları kırdı, kuyruktakiler ne yapsın? Mehmet Güven’e güvenir, Meira’ya hala arka çıkarsan savunman elbet delik deşik olur. Hem sistem değiştirip hem oyuncuların yeriyle dama oynar gibi oynarsan elbet üzülürsün…


Tek suçlu Skibbe mi? Hayır. En az onun kadar sorumsuzluk örneği gösteren oyuncular da suçludur, sessiz kalan yönetim de…


Ama bu kararın alınmasında geç kalındığı kanaatindeyim. Şampiyonlar liginden elendi, Fortis Türkiye Kupasından elendi, en nihayet ligde de iyice çuvallayınca aklılar başlara geldi, öyle mi?


Bu saatten sonra çok fazla şey beklemek abes olur, takımın ayarı bozuk çünkü. Oyuncular arasında nedeninin net olarak bilemediğimiz ancak tahmin edebildiğimiz kimi gerekçelerden mütevellit huzursuzluk var. En çok dile getirilen takım kaptanlığı konusu ve paraların zamanında yatırılmaması.


Geçen yıllarda da aynı sorunlar oluyordu ancak sabit bir kaptan vardı, Hakan Şükür. Hakan Şükür takımı derleyip toparlamada Hasan Şaş ve Ümit Karan’ın da katkılarıyla teknik ekibe yardımcı oluyordu. Bu yıl Hakan yok, Hasan müzmin sakat, Ümit bir haller içerisinde. Takım başıboş kalmış.


Arda’dan alınarak Lincoln’e verilen kaptanlık yerlileri küstürmüş gibi sanki. Üstelik o yabancılara paraları zamanında verilirken yerli oyuncular pohpohlanmakla yetinilmiş.


Şimdi burada idari sorunların daha önemli bir durumda olduğu açıkça belli değil mi? Skibbe’nin tercih edilme nedeni de üzerinde kolay otorite kurulabileceği varsayımı değil miydi? Ben mi yanlış anlamışım…


Kalli gelirse ne değişir, zaten geçen sene de apar topar gönderilen o değil mi? Hagi gelse kurtarıcı mı olur… Bakalım

***


Not:Tam bu bloğu yayına verdiğim anda Bülent Korkmazın takımın başına getirildiğini öğrendim, yazı başlığı önceden "Skibbe gidince herşey düzelecek mi?" şeklindeydi, Bülent Korkmaz ismini duyunca ümitlenmedim desem yalan olur. Bülent Korkmaz2ı da ayrı bir yazıda değerlendiririz artık.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 828 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..