Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '06

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Skype Wi-Fi telefonlar PC bağımlılığını yok ediyor

Skype Wi-Fi telefonlar PC bağımlılığını yok ediyor
 

Skype 2006 yılının 3. çeyreğinde biçok Wi-Fi telefonla uyumlu hale gelecek. Bununla birlikte Internet üzerinden telefon konuşması yapmak için bilgisayarla bağlantı yapılması gerekmeyecek.

Şu anda Skype mağazasında bulunan cihazlar Belkin, Edge-Core, NetGear ve SMC.

Skype’nin dediğine göre bu cihazlar ister kişisel ister kurumsal her türlü Wi-Fi erişim noktasından tarayıcı (browser) gerektirmeksizin kullanılabilecekler. Böylelikle internetten internete görüşmeler bilgisayar olmadan da yapılabilecek. Eğer bu cihazlar tutarsa sıkıntı operatörler için başlayacak. Çünkü ya Wi-Fi noktaların yayılmasını engellemeye çaışacaklar ya da konuşmalardan elde ettikleri gelirlerinde bir erozyon yaşayacaklar.

Öte yandan açıkça söylenmesi gerekn konu Wi-Fi’in normal mobil operatötlerin kapsam gücünden uzak olmaları. Ayrıca cihazlar da muhtemelen 250 – 300 dolar civarında olacak). Alışkanlıkları değiştirme problemi hariç olmak üzere özellikle iş tarafında bu yapılacak yatırımın kısa sürede çıkarılabileceği söylenebilir.

Telefon konuşmalarına ilişkin yukarıda yazdıklarımı biraz geliştirirsek:

* Operatörler aslında çift yönlü veri taşıyıcı servisler olarak algılanıyorlar. Yani benim sesimi diğer tarafa taşıyan olarak. Siz şirketinizin kendi kablosuz erişimi üzerinden bu iletişi sağladığınızda doğal olarak maliyetleriniz azalacaktır.

* Wi-Fi-uyumlu BlackBerry’ler ile şirketin kurumsal network’üne (WLAN) ve IP PBX’ine bağlanarak he mkonuşma hemde email erişimini sağlayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..