Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Slaven Bilic inanılmaz işlere imza atarken BJK'ya ne yapıyor?

Beşiktaş 1 Aralık da Karabükte 2-0 öne geçtiği maçı berabere bitiryordu. Kalede Cenk devleşti. Karabük e gol izni vermedi. İlk yarı 0-0 bitmişti ama ikinci yarı fırtına esmiş BA iki golle durumu 2-0 yapmıştı. Başka pozisyonlar vardı. Ama olmadı. Karabük teslim bayrağını çekmişti. Bitime on dakika kala Serdar ın saçma sapan hatasına Ersan katkı yapınca Karabük gol buldu. Ve sonrasında Karabük bir gol diye uğraşırken. Beşiktaş da oyun olarak buna yardımcı oldu. 

Uzatmalar oynanıyor üçüncü dakika. Beşiktaş faul kazanıyor Köybaşı ilerdeki Mustafa Pektemek e uzun oynuyor. Top out oluyor. Ardından bir Cenk kurtarışı, bir direkten dışarı çıkan Karabük şutu ve Mustafa nın kırmızı kartı. Köybaşı faulü geriye doğru kullansa bunların hiçbiri olmayacak. 

Beşiktaş iyi bir takım. Arkadaşlık ve takımdaşlık üst düzeyde ama TD bu basit sorunları göremiyor. İkinci yarının tamamında baskı altına aldığı rakibini saçma sapan oynayarak üzerine çekiyor ve gol yiyor. Bu kaçıncı defa tekrar ediyor. Daha üç gün önce ayni yanlış Yunanistan da yaşandı.

Biliç maçtan sonra anlatıyor. Şunu yapamadık bunu yapamadık. Yapılmayan tek şey senin kafayı kullanman. Sevgili Biliç. Takım her zaman gol yer. Ama son dakikalardaki golde şuursuz oyun senin yokluğundan kaynaklanıyor. Ne yapılması gerektiğini son on dakikayı seyret zaten göreceksin. Gördükten sonra yapılacakları belirlemek kolay.

Slaven Biliç bir Hırvat. Üst düzey takımlarda oynamamış bir oyuncu. Şampiyonluk nasıl birşey biliyor mu? Beşiktaş ona büyük bir imkan vererek şampiyonluğa oynayan bir takım verdi. O bu takımı yönetebiliyormu? Buna evet diyebilmek çok zor. İyi TD takımına basit gol yedirmez. Her türlü önlemi alır ve takımın basit gol yememesi için gereken çalışmaları yapar. Bu yapmadığı işler şampiyonluğu kaybettirebilir. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..