Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Slaven Bilic TD olamaz!

Bilic TD değil. Bir kulüp takımıda çalıştıramaz. Hırvat milli takımını çalıştırırken ayda onbirbin euro alıyormuş. Onun ederi bu. Rusya'da çok kötü dönem geçirdi. O dönemden sonra ancak Türkiye'den teklif alabilirdi. Üstelik de ayda yüzyirmibeşbin euro maaş verirseniz koşa koşa gelirdi. Geldi ama o TD değil. TD takliti yapıyor. Hiç kimse umutlanmasın. Onurlu yada sosyalist hak etmediğini almaz sanmasın kontratı var ve 5 milyon euro almadan gitmez. Onun sosyalistliği alacağı paraya gelince biter.

FB maçından sonra konuşuyor. Maç fizik mücadeleye döndüğünde FB nin üstünlüğü ortaya çıktı dedi. FB oyuncuları bizim oyuncularımızdan daha kaliteli dedi. Dünyanın hiç bir yerinde TD rakibi ile kendi takımı oyuncuları için böyle bir değerlendirme yapmaz. Ama Bilic yapabilir, onunda TD olduğu tartışıldığı için bu kuralı bozmaz.

BJK kupaya etti. Maç öncesinde Bilic kazanmamız gerekiyor diyordu. Ama sahaya kazanacak bir takım çıkarmak gerektiğin bilemiyordu. 78.ci dakikada bir gol yedi BJK. Oğuzhan hucumda orta yapmayı düşündü ancak bir Eneramo vardı. Vazgeçti yanına yaklaşan Serdar Kurtuluş'u gördü. Serdar gelmiş geçmiş tarihin en kötü dönemini yaşan sağbek. Bu sezon takımını çok yakmışlığı var. Ama utanması yok herhalde.Bir önemli dip not BJK TD si de yok. Bilic Serdar'dan başka sağbek bulamıyor. O Serdar aldığı topu bir ortaladı ki gol oldu ama yarım dakika sonra ve kendi kalesine.Serdar  ortayı öyle bir yaptı ki. Rakip savunma topu aldı ve Serdar'ın boşalttığı yere topu attı. Oradaki forvet Franco, Escude ve Hutchinson ile Oğuzhan'a rağmen vede Cenk'in koruyamadığı kaleye golü attı. 

Şimdi bilinmesi gereken ilk sonuç şudur. Bu Cenk hemen bu takımdan gönderilmelidir. Bu kadar kötü oynayan ve bu kadar basit goller yiyen kalecinin bu takımdaki işi artık bitmiştir. İkinci golde durduğu yer yanlış. Evet forvet iyi yere attı ama top direğin dibine falan gitmedi. Enaz 1 metre uzaktı direkten. Bu kupa maçı ve elendi takım. Cenk takıma fayda vermemeye yemin etmiş anlaşılan ve bu Cenk de ayda 125 bin TL alıyor. Bunun karşılığında verdiğide bu. Kupa maçında kalede 60 yaşında biri olsa, belki bundan daha iyi olurdu zira bundan daha kötü olma ihtimali yoktu.

Eneramo BJK oyuncusu değil. 90 dakika hiç bir şey yapmadan forma buluyorsa, güreşçi gibi görünüp koşma özürlü bir oyun sahaya koyuyorsa ve bir milyon euro alıyorsa bu dahada çoğaltılan sorulara Bilic yanıt vermek zorundadır.

Gelecek için büyük ümitler beslenen Oğuzhan bugün rakibin attığı golün asistini yaptı. İkinci golde topa son dokunan Serdar'a topu verende oydu. Bu bireysel yanlışları çoğaltabiliriz. Yada yine FB maçında beraberliğe sevinen rakip oyunculara övgüler yağdıran Bilic ne yapıyor diye düşünebiliriz. Veya onu koyacak yer bulamayan Önder Özen bu yanlışlar karşısında neler düşünüyor öğrenebiliriz belki.

Sevgili Başkan Fikret Orman işini ve ne yaptığını bilen adamdır. Bu tarz yanlışlara göz yumacak insan değildir. Bilic devrinin çok uzun sürmeyeceğini bugünden söylemek kehanet değildir. Bir TD olmaktan çok uzak olan Bilic'in kupa maçının bitiş düdüğü ile BJK Futbol takımındaki misyonuda bitmiştir. Onu bu göreve getirdiğiniz gibi tutabilirsinizde ancak o bu işi artık istenen düzeyde yapamaz. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..