Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Slingler Güvenli mi?

Slingler Güvenli mi?
 

Bana gelen ve bebek taşıma hakkında bilgi talep eden maillere dayanarak sling güvenliği hakkında bir yazı yazmak istedim.

Koray’ın 3 yaşına yaklaşması ve 15 kilo civarında olmasından dolayı biz slinglerimizi rafa kaldırdık. Bazen gözüne takılıyor ve zorla takmaya çalışıyor. Bizimki her ne kadar hareketli bir velet olsa da anne kuzusu işte. Anne kucağında olmak başka bir şey.

Sevgili Anneler ve Babalar,

Bebeklerinizi ve küçük çocuklarınızı güvenle herhangi bir sling ile taşıyabilirsiniz. Önemli olan doğru slingi seçmek ve uyarıları dikkate alarak kullanmak.

1. Bebeğinizin ayına/yaşına ve kilosuna uygun bir sling seçin.

2. Slingi doğru taktığınızdan emin olun. Varsa tokası, fermuarı kapanıp kapanmadığını kontrol edin. Bunları kullanırken kuşakların iyice sıkı olduğundan ve açılmayacak şekilde bağladığından emin olun.

3. Bebeğinizin yüzünün kapanmadığından emin olun. Kullandığınız süre boyunca da sık sık kontrol edin. Bebek taşıyıcıları kullanıcılar için özgürlük demektir. Bebeğiniz kucağınızda güvendeyken elleriniz özgürdür ancak bebeğinizin kucağınızda veya sırtınızda olması tam olarak kontrol altında olduğu anlamına gelmez.

4. Hangi sling içinde olursa olsun, bebeğinizin çenesinin göğüs kafesine doğru yuvarlanmaması gerekiyor. Böyle bir durum varsa ya ürün büyüktür ya da siz bebeğinizi doğru yerleştirmemişsiniz demektir.

5. Bebeğinizin yüzünün nefes almasını engelleyecek şekilde kapanmadığından emin olun.

6. Sling kullanırken koşmayın, zıplamayın veya diğer spor faaliyetlerini yapmayın.

7. Araba kullanırken asla ama asla sling ile bebeğinizi taşımayın. ”İki dakikalık yol, bir şey olmaz” demeyin.

8. Yazın bebeğinizi sling ile taşırken kalın giydirmeyin.

9. Özellikle bebeği sling ile sırtınızda taşırken nereye ve nelere uzanabileceğini kontrol edin.

10. Sling ile taşıyor olmak ile kollarınızda taşıyor olmanız arasında hiç bir anlamda fark yok. Hem güzel bir his hem de her şartta güvenliğini kontrol etmelisiniz.

11. Kese tarzı slinglerle 8-9 aydan sonra bebeği yanda bel üzerinde taşımak çok keyiflidir ancak yine de elinizle daima sırtına destek olmalısınız.

12. Slingi ilk defa kullanmadan önce uygun boyutlarda oyuncak bir bebek veya yumuşak bir oyuncak ile denemeniz en iyisi.

13. Slingi kullanmaya iyice alışana kadar bir yatak veya koltuk kenarında takın. Böylece kendinizi daha güvende hissedersiniz.

14. Alacağınız ürünün yıkanabilir olmasına dikkat edin. Çünkü sık sık kirlenecektir.

15. İlk kez kullanacağınız zaman bebeğinizin keyifli olduğu bir anını tercih edin. Bazı bebekler ilk anda hoşlanmayabilir, en iyisi hemen evin dışına çıkmaktır. Örneğin slingi takıp her seferinde yakınlarda bir markete gidebilirsiniz. Böylece bebeğiniz sling=sokak olarak öğrenecektir.

Bebek taşıma pusete ve otomobil koltuğuna asla alternatif değildir. Her birinin kullanım alanları ve kolaylığı vardır. Sling ile bebeği taşımak her şeyden önce aranızdaki bağın çok daha kolay ve derin bir şekilde kurulmasını sağlayacaktır.

Her bebek kucakta olmalı!

 

Irem Erdilek

SlingoMOM.com

Twitter.com/slingomom

 
Toplam blog
: 141
: 3284
Kayıt tarihi
: 30.04.10
 
 

Kozmetik dünyasından anneliğe geçiş... Evde oturmaktan sıkılan girişimci anne oldu mu sana blogger a..