Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '09

 
Kategori
Sinema
 

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire
 

Slumdog Millionaire (2008)


“Eskiden adı Bombay’dı şimdi Mumbai diyorlar” diye anlatıyordu değişimi. Tanımlanması ve anlatılması olanaksız bir yoksulluğun görüntülerini izledik ülkemizde “Milyoner” adıyla oynayan “Slumdog Millionaire” filminde...

“Bir filme neden bu kadar çok Oscar ödülü verilir?”, Bu sorunun yanıtını almak için bu filmi izlemek gerekiyor. Film bitip salondan ayrılırken bu soru yanıtlanmış oluyor ancak bir soru daha akla geliyor: “Neden başka Oscarları da alamamış?”

Bu akşam sinemada muhteşem bir film seyrettik: Slumdog Millionaire... Muhteşem bir anlatım, muhteşem görüntüler, muhteşem oyuncular (özellikle çocuklar) ve muhteşem müzikler. Kaçırılmaması gereken bir film.

Cemal Malik’in yoksulluk ve zorluklar içinde geçen yaşamıyla örtüşen “Kim milyoner olmak ister” televizyon yarışmasının soruları... Çocukluk yıllarında başlayıp sonra bir türlü silinemeyen büyük bir sevda...

Filmi seyrederken üç film geldi aklıma

1. Benden çok önceki zamanlarda çok ünlü olmuş Avare filmi vardı. TRT’nin siyah beyaz yıllarında her gösterildiğinde merakla izlerdik. Hindistan demek Avare filmi demekti.
2. Slumdog Millionaire filminde filmin başında Cemal ve Salim’i oynayan çocukları görünce bir başka filmdeki iki kardeş çocuk geldi aklıma. “Tanrılar çıldırmış olmalı” filmlerinin ikincisinde hep koşan iki şirin çocuk vardı. Onlar Afrikalıydı, bu filmde ise Hintli, nedense çok benzettim.
3. Uzaklarda olduğunu bildiği ama nerede olduğunu bilmediği büyük aşkının bu yarışmayı izlediğini biliyordu. Kendisini bulsun diye yarışmaya katılmıştı. “Before Sunrise” ve “Before Sunset” filmlerinin ikincisinde ilk filmde izini yitirdiği kızı aramak için kitap yazmıştı. Çünkü kitap okuduğunu biliyordu ve okuyacağından emindi.

Ankara, 12 Mart 2009

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..