Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Smoothie Tüketimi - Meyve Sebze

Meyve ve sebzeler. Hayatımızın olmazsa olmazları, yaşamımızı devam ettirebilmek adına sürekli tükettiklerimizden. Çeşitleri oldukça fazla, bir tanesini sevmesen diğerini seviyorsundur. Meyve yemesen suyunu içiyorsundur, haşlanmış yiyemesen fırında tercih ediyorsundur. Bu böyle uzar gider.  Tüm bunların yanında benim en dikkatimi çeken şey ise, bu meyve sebzelerin sıvı- püremsi hale gelmesi.

Bakalım günümüzde en tercih edilen tüketim şekli neymiş?

Gözlemlerime göre artık tüketiciler meyveyi ya da sebzeyi yanına alıp yemektense onu sıvı veya püre haline getirip tüketmeyi tercih ediyor. İş yerlerinde, okullarda daha sık karşılaşmaya başladığım bu duruma eminim siz de şahit olmuşsundur. Tüketici çantasına elma, muz, maydanoz, yoğurt, bal, tarçın alayım demiyor da bu gıdaları hazır hale getirip kendi karışımını hazırlıyor, buna da “ Smoothie” deniyor.  

Smoothie, başlarda bahsettiğim meyve ve sebzelerle hazırlanan içecek anlamına geliyor. Bu içeceğin mantığı sebze ve meyvelerin besleyici özelliğini kaybetmeden çiğ olarak tüketilmesine dayanıyor. Bu senaryoda yardıma “Smoothie Makinaları“ koşuyor, nasıl hazırlanabilir bu sebze-meyve suları sizce? Smoothie makinaları, yani mini sebze meyve karıştırıcı blenderları da diyebiliriz, bu karışımın hazırlanmasında yardımcı. Sektör bu konuda da oldukça ilerlemiş ve çok farklı çeşitlerle karşımıza çıkmış durumda. Şöyle ki, en son araştırmamda 400 ml, USB kablolu, şarjlı taşınabilir blender ile bile karşılaştım, bu da demek oluyor ki talep var ki böyle üretimler gerçekleşiyor ve günden güne gelişiyor. Meyve sebze tüketimi oldukça da daha farklı düşünceler çıkacağından kuşkum yok.

Bundan yıllar önce gıda sektörünü ve gelişen üretimleri böyle hayal edebilir miydiniz? Bakalım önümüzdeki yıllarda ne kadar farklı tasarımlarla ve düşüncelerle karşılacağız?   Çiğ meyve- sebze tüketmeyi sevmeyenler ve çocuklar için güzel bir alternatif, öyle değil mi? Tabi diyetisyen arkadaşlarımın önerilerini de dikkate almanız bu tüketimi daha da güzelleştirecek.

 Sağlıkla Kalın!

Not: “ Gerisi sizin hayal dünyanıza ve blendera kalmış “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..