Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '17

 
Kategori
Blog
 

Sn. Abdülkadir GÜLER ile Diyarbakır Buluşması

Sn. Abdülkadir GÜLER ile Diyarbakır Buluşması
 

Sn. Abdülkadir ile arka planda Diyarbakır Dicle Vadisi hatıramız


Yıllardır Milliyet Blogta ekrandan edebiyat kültür yazılarıyla tanıştığımız izleştiğimiz Sn. Abdülkadir GÜLER'DEN bir süre önce aldığım mesajda 'Kasım ayında Diyarbakır-Mardin seyahati yapacağım siz de orada olursanız görüşebiliriz' diye yazıyordu.

Ben de Ekim sonu gideceğim ama bu durumda Kasım başında Diyarbakırda olurum diye cevaplayınca randevulaştık ve Sn. Aldülkadir GÜLER'İ 13 Kasım Pzt günü sabah Diyarbakır-Yenişehir Öğretmen evinden aldım.

Sabah kahvemizi görseldeki Dicle vadisine hakim Doğan KAFE de içerek sohbete başladık konuştukça Sn. Abdülkadir GÜLER'İ ekrandan tam tanıyamadığımızı blog ortamının yansıtığına ilave hayatındaki çabalarının ürünü gelişim ve birikimle oluşturduğu profilinin üniversitelerce master tezi olarak iki defa kabul edilecek kadar olduğunu; bir insanın köy ilk okulunda zorlukta başlayan hayatında arzularsa neler becereceğini öğrendikçe örnek fenomen olduğu zihnimde netleşti.

Dicle nehrinin Diyarbakır sınırlarının kuzey tarafındaki Dicle Vadisinden kalkıp okuduğu öğretmen okulu ve görev yaptığı merkez ortaokulu bölgesinden geçerek güney tarafındaki Dicle nehrinin üzerindeki ilk geçit olan tarihi 10 gözlü köprüye gittik. O taraftaki tarihi yerleri ve Atatürk'ün görev yaptığı sırada konakladığı Gazi Köşkünü dolaşıp surlarla çevrili 3.000 yıllık geçmişli Diyarbakır merkezine girdik.

İslam dininin ilk ve ana ibadethanelerinden olduğu bilinen Ulucamiyi gezip karşındaki Hasan PAŞA hanında dibek kahvesi molası verdik. Ardından Ahmet ARİF ve Cahit Sıtkı TARANCI müzelerini ve tarihte yanmış otantik çarşıyı dolaştık, geleneksel seyyar satıcıdan meyan kökü şerbeti içtik.

Diyarbakır'ın en önemli yerlerini dolaştık ama kendisi Mardin-Kızıltepe'ye gideceği ve o Mardin'deyken bende İstanbul'a döneceğim için kalan çokça yeri dolaşamadık ama hayatımızın bir gününü içeriği ve fotoğraflarıyla unutulmaz anıya dönüştürdük ancak görselde sadece ilk fotoğrafı paylaşabildim.

Sohbetimiz sırasında sözünü ettiğimiz ortak bloger dostumuz Sn. Mehmet BURAKGAZİ'Yİ gönül hoşluğu için aradık ve Nisan ayında Diyarbakırda buluşmaya randevulaştık. Şimdiden duyuruyorum Milliyet Blogtan diyaloğum olan veya olmayan blogerlerdan Diyarbakırı görmek isteyenleri Nisan ayında davet ediyorum, böylece çok katılımcılı bir Diyarbakır Milliyet Blog buluşması yapmış olmaktan onur duyarım.

Oluşturduğu zihindaşılk ve gönüldaşlık ortamı için Milliyet Bloga da teşekkür ediyoruz.

Kadri KANPAK    


                 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..