Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Sn. Aziz Yıldırım, merhum Burak Yıldırım sizin oğlunuz mu?

Sn. Aziz Yıldırım, merhum Burak Yıldırım sizin oğlunuz mu?
 

Burak Yıldırım 20 yaşında, ‘futbol sevdalısı,’ ‘Fenerbahçe aşığı’ yakışıklı bir delikanlı idi.

Burak için dar bütçesine rağmen satın aldığı ‘kombine biletleri’ ile Fenerbahçe maçlarını izleyebilmek en büyük ‘mutluluk’ idi.

Ama Burak, Aziz Yıldırım’ın oğlu değildi. Sadece soyadı benzerliği vardı.

Burak gerçekten Aziz Yıldırım’ın oğlu olsaydı, ne değişirdi acaba?

Çok şey

Çünkü Aziz Yıldırım’ın oğlu evine ‘özel’ otomobiliyle ulaşacağı için katil zanlısı Yusuf O.’la karşılaşmayacak ve ölüm onu bulamayacaktı.

Allah Aziz Yıldırım ve ailesine ‘sırasız ölüm’ vermesin

Ayrıca Burak’a Allah’tan ‘rahmet,’ Ailesine ve tüm Türk Ulusu’na ‘sabır’ dilerim.

Dün gün boyu nerede ise tüm futbol/spor siteleri, Fenerbahçe web sitesi ve sosyal medya da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı veya üst yönetiminin Burak’ın ölümü ve Meireles’in ‘ahlak anlayışımızı’ hiçe sayan ‘sportmenlik dışı’ davranışıile ilgili hiçbir açıklamaya rastlamadım.

Bugün ise, Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz’ın rahmetli Burak için ‘sıradan,’ ‘kısa’ ve ‘yetersiz’ açıklaması ‘usul’ olarak yapılmıştı

Diğer yanda Fenerbahçe aşığı Burak’ın bıçaklanarak öldürülmesi olayına daha yakından ‘kurumsal’ ilgi gösteren, samimi açıklamalar yapan Galatasaray üst yönetimi olmuştu.

Başta Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünsal Aysal olmak üzere tüm yöneticiler Burak’ın acısını ailesi ve futbol kamuoyu ile paylaşmıştır.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk: ‘Spor yöneticisi olduğum için utanıyorum. Maçtan sonra Fenerbahçeli bir genç kardeşimizin öldürülmesi içimizi yaktı’ dedi

 Bu aşamada Öztürk’ün; ‘Herkesin birbirini suçlamayı bırakıp, öncelikle temizliğe kendi evinin önündeki pisliği temizlemekle başlamalıdır’ önerisine katılıyorum.

 Galatasaray Spor Kulübü’nün en kıdemli yöneticisi Semih Haznedaroğlu ‘futbol terörü’ ve işlenen cinayet için, ‘Rekabet ortamında yanlış yollara sapıyoruz. Spor adamları olarak hepimiz suçluyuz’ itirafında bulunmasını başlangıç için büyük bir şans olarak görüyorum.    

Burak Yıldırım Başkan Yıldırım’ın ‘oğlu’ değil ama Fenerbahçe Ailesi’nin ‘öz oğludur.’

Burak Yıldırım’ın 20 yaşının baharında suçu neydi?

Suçu sarı – kırmızılı renklere değil, sarı – lacivert renklere sevdalı olmasıydı.

Aynı yaşlarda üzerine sarı – kırmızılı forma giymiş ‘madde bağımlısı’ Yusuf O. kırmızı görmüş boğa gibi sarı – lacivert formalı Burak’ı görür görmez bıçak darbelerini sallamıştır.  

Genellikle ’futbol terörünü’ taraftarı olduğu kulübünün kimliği ile holigan olma hevesindeki 14 – 32 yaş grubu metropol varoşlarında yaşayan gençler olduğu ortaya çıkmıştır.

Kimlik bunalımı yaşayan bu gençler ancak üyesi oldukları kulüpte ‘aidiyet sahibi’ olabiliyorlar.

Böylece kulübü adına her türlü ‘potansiyel şiddete’ açık olabiliyorlar.

Başkanlar Aziz Yıldırım, Ünal Aysal ve diğerleri sorumlu oldukları taraftar kitlesini, grup yöneticilerini(Amigolar) eğitimyolu ile ‘holiganlık batağına’ düşmekten kurtarmanın yolunu ‘işbirliği’ içinde bulabilirler..

16.05.2013, Türkiye

 

 

 

 

  

 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..