Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Sn. Başbakan’ın Grup Toplantısı

Sn. Başbakan’ın Grup Toplantısı
 

Sn. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin bugünkü grup toplasında “paralel yapıdan hesap soracağız” söylemini yineledi. 17 Aralık üzerinden beş ay geçti. 2003’den 2014’e on bir yıl geçti. Bilindiği üzere başta iç güvenlik hizmetlerinde olmak üzere bürokraside, ekonomide, medyada, eğitim kurumlarında ve sivil toplum kuruluşlarında etkin olan illegal yapılanmaların arındırılma sürecine start verilmesi beklenilmektedir.

Sn. Adnan Menderes’in katli ile neticelenen 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Başbakan’ın sık sık dile getirdiği darbe girişimleri göz ardı edilmemelidir. “F Tipi İllegal Örgütün ” bir an önce F tipi cezaevlerinde yer almaları kaçınılmazdır. Güvenlik Hizmetlerinde ve özellikle istihbarat çalışmalarında “uyku dönemi” ani ölümleri beraberinde getirebilir. Haklı haksız ayırımı titizliği tasfiye çalışmalarını zamana yayma anlayışını doğurmakta ise de on bir yıllık sürenin yeterince uzun bir süre olduğu bilinmelidir.  Sn. Başbakan yeni 17 Aralıklar yaşamak istemiyorsa daha fazla gecikmeden paralel yapının tasfiyesine yönelik kararlığına bir önce işlev kazandırmalıdır. Bu oluşumun ardındaki güç odaklarının İngiltere başta olmak üzere USA ve İsrail kaynaklı istihbarat örgütlerinin olduğu unutulmamalıdır.

&&&&

Başbakan’ın Merkez Bankasının özellikle faiz politikalarına ilişkin söylemleri de son derece yerinde bir çıkıştır. 28 Ocak 2014 tarihli “Dövizdeki Artış Trendi” başlıklı yazımda, M.B’nın para piyasalarındaki ani hareketlenmeler karşısındaki tutumunun yanlış olduğunu ve yapılması gerekenleri belirtmiştim. MB’nın bağımsız olması, olası dış etkilerden olumsuz etkilenmemesi amaçlıdır. Ülke ekonomisinden ve yürütmeden bağımsız olması anlamı çıkarılamaz.

&&&&

Alevi vatandaşlarımız toplumsal hak arayışlarının yanı sıra, hiçbir zaman yıkıcı bölücü faaliyet oyunlarına gelmemişlerdir ve de gelmezler. Ancak, bu rahatlık kendilerine yönelik kışkırtıcı dış istihbarat faaliyetleri ile yaşam güvenliklerinin göz ardı edilebilirliği anlayışını doğurmamalıdır. Devlet organlarının alevi kardeşlerimize ilişkin kucaklayıcı yaklaşımı yoğunlaştırılmalıdır.  

&&&&

Güvenlik, ekonomi ve sosyal devlet anlayışındaki kararlı adımlar ülkemizi çok daha ileri noktalara taşıyacaktır. Ayrıca güvenlik hassasiyeti ile birlikte dış dünyaya kapalı olunmaması doğru bir politik bakıştır.

&&&&

AK Partisi’nin yürütmeye yönelik doğru bulmadığım politikalarını çoğu zaman sert bir üslup ile eleştirmekten çekinmemekteyim. Bununla birlikte tüm yazılarımda tenkitler ile çözüm önerilerimi de sunmaktayım. Doğruya doğru yanlışa yanlış. Nihayetinde yöneticiler gelirler ve giderler. Kalıcı olan bu asil ulus ile yaşayacak olan T.C.dir.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..