Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '11

 
Kategori
Spor
 

Snooker canlı yayınında alkışlanacak bir yayımcılık anı

Snooker canlı yayınında alkışlanacak bir yayımcılık anı
 

Bugün öğleden sonra EuroSport 2 kanalında Birleşik Krallık Snooker Şampiyonasından John Higgin - Rory McLeod maçı canlı yayımlanırken Ding Junhui - Mark Davis maçı da aynı salonda yandaki masada sürüyordu. Geniş açı gösterimlerde diğer maçı da görüyorduk. Maçı Türkçe anlatan spiker diğer maçtan da sonuçlar veriyordu. Her iki maçta da favori olmayan isimler (Davis ve McLeod) öne geçtiler ve sonunda iki maç da 5-5 olunca decider yani karar frame’leri başladı.

Higgin - McLeod maçını canlı izlerken seyircilerin diğer maçı sık sık alkışladıklarını duyuyordum. Bu sırada maçın spikeri diğer maçtan sözederken “Eyvah sonucu söyleyecek” endişesiyle bekliyordum. Çünkü bu karar fFrame’i nasıl olsa bugün bir ara yayımlanacaktı. Bir snooker maçında karar Frame’i izleyici için çok değerlidir, sonucunu bilmeyince izlemek çok daha zevkli olacaktı. Bu arada yayımlanmayan maçın tamamlandığını söyledi ama maçın sonucunu vermedi, bu karar Frame’inin maçtan hemen sonra yayımlanacağı haberini verdi.

Alkışlanacak yayımcılık anı buydu. Az sonra banttan verilecek maçın sonucunu söylememek seyirciye saygıydı.

Canlı yayındaki Higgin-McLeod maçınını karar Frame’inde  McLeod öndeyken siyah topu kaçırdı ve Higgins iki şans potunun da yardımıyla maçı 6-5 aldı. Banttan verilen son Frame’de Ding öndeyken siyah topu kaçırdı, Davis farkı kapattı, tam kazanacakken kaçırdı ve Ding bir şans potuyla maçı 6-5 aldı.

Snooker maçlarının canlı yayınına geniş zaman ayıran Eurosport bu sporun ülkemizde sevilip izlenmesinde tek rol sahibi…

Eskiden, snooker maçlarını anlatan spikerler eski maçlardan ayrıntıları seyirciyi şaşırtacak şekilde veriyorlarken “yanlış hatırlamıyorsam” demeyi de unutmazlardı. On yıl önceki bir maçın hangi Frame’inde ne olduğunu anımsamalarını hiç kimse beklemezdi onlardan. Oysa biz seyirciler, o bilgilerin hemen hemen hepsinin o sırada önlerinde açık bilgisayarlardan eriştikleri snooker veri bankalarından olduğunu bilirdik. Son zamanlarda bu hoş olmayan alışkanlıklarından vazgeçtiklerini görmek çok güzel…

Ankara, 3 Aralık 2011

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..