Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '17

 
Kategori
Dünya
 

Soçi'de Sözde Barış!

Trump, Ortadoğu'da barışın sağlanması için Erdoğan'ı telefonla aramış ve YPG denilen terör örgütüne silah verilmeyeceğine dair söz verdiği haberi duyuruldu internet portalında.

Mısır'da bir cami'ye IŞİD tarafından bombalı saldırıda bulunuldu ve 235 kişi hayatını kaybetti.

Şu perhiz durumuna bakar mısınız..

Bir taraftan Trump sözüm ona barışın sağlanmasını istiyor, aynı gün belkide aynı saatlerde cami bombalanıyor!

'Sözüm ona' dedim, zira Amerika'nın barış'la değil Büyük Ortadoğu Projesi ile meşgul!

Diyeceksiniz ki; "Bombalama olayıyla Trump'ın ne alakası var?

Çok alakası var!

IŞİD'ı ben organize etmediğime göre tüm hareket kontrolünün Amerika'nın elinde olduğu 7 yaşındaki çocuklar dahi biliyor.

Bu sıcak gelişmelerden Suriye'ye geçelim isterseniz.

'Esat Eset Esat Eset' diye diye beş yılda binlerce insan kadın çocuk hayatını kaybetti. Bir çok şehir cehenneme çevrildi. Savaş'tan dolayı milyonlarca insan anayurtlarını terketmek zorunda bırakıldı. Avrupa'ya sığınmacı olarak kaçak yollarla ulaşılmaya çalışılırken denizde alabora olan botlarda kadınlar çocuklar hayatlarını kaybetti ve şimdi Trump efendi yani Amerika barış sağlansın istiyor.

Hadi ordan!

Yetmediği gibi Soçi'de Putin başkanlığında Suriye'de barışın sağlanması ve siyasi çözüme doğru yolun açılması istenmiş!

"Beş yıldır neredeydiniz?" diye sormuyorum.

Söyleyeyim..

Beş yılda dünya ekonomisini ellerinde barındıran silah tuccarları silah tüketiminden soğuk savaş döneminden uzun yıllar sonrasında kazanmaları gerekiyordu. Beş yılda bu konuda başarılı oldular. Sıra geldi cehenneme dönüştürülen şehirlerin yeniden inşaasına..

İlk etapta dünya mirasi olan İslam medeniyetine ait tarihi değere sahip eserlerin onarımından başlamak üzere söz konusu şehirlerin yeniden yaşanılır hale dönüştürülmesi ve ardından Irak Suriye Libya Mısır gibi İslam ülkelerinde seçim yoluyla Amerika'nın güdümünde olacağı Liderleri başa getirilerek süreç içerisinde BOP ile birlikte serbest piyasa ekonomisi projesinin hayata geçirilmesi öne çıkacaktır. 

Sarraf'ın Amerika'da yargılanması ve doğuracağı sonuçların (olumlu yada olumsuz) Suriye ve dolayisiyle BOP'sine katkısı olacağı muhakkaktır.

Bana her konuda Amerika takıntılı olduğumu söyleyenler var.

Dar kalıptan değil olayları ve gelişmeleri dünya eksenli gözlemleyerek değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gelişmelerden Amerika değil de Ardeşen'i mi konuşmam gerekiyor?

Tabiki Amerika diyeceğim.

Daha doğrusu dünyayı yöneten güçler. Silah-Dolar-Borsa-Petrol vb. tuccarları..

Hiç kimse söylemesin 'dünyada politika üretiliyor' diye..

Dünyada politika değil, bahsetmiş olduğum tuccarlara nemalar üretilmektedir nemalar!

Ortadoğu coğrafyasında binlerce insanın hayatının kaybetmesinden başta Amerika olmak üzere dünya liderleri sorumlu tutulmalıdır. Hepsi savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır!

Aylan bebeği unutmadık..

Yunanistan'a kaçak yollarla ulaşılmaya çalışılırken alabora olan botta boğularak henüz hayata merhaba bile diyemeden ölen Aylan bebeğin sorumlusu da sizlersiniz!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..