Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1549
 

Sodalı ıslak börek

Sodalı ıslak börek
 

SODALI ISLAK BÖREK


3 Adet Yufka

250 gr. Orta yağlı kıyma

1 baş kuru soğan(ince jülyen doğranacak)

100 gr. Taze mantar(ince yapraklar halinde kesilecek)

Tuz, Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon

1 şişe maden sodası ya da suyu

İstediğiniz kadar Maydanoz

1/2 Paket Margarin

1 fincan sıvı yağ

1 Yumurta Sarısı

Çörekotu, susam

HAZIRLANMASI

Ön hazırlık olarak sıvı yağında soğanı karamalize kıvamında iyice kavurup, kıymayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Kıyılmış mantar ve maydanozu baharatlar ile beraber ilave ederek harmanlayıp yağını iyice süzerek harcımızı ılıması için bir kenarda bekletelim.

Margarini eritip, harcımızdan kalan yağ ile karıştırıp soğumaya bırakalım.

Üç yufkayı aralarına yağı gezdirerek üst üste yayalım ve üçgen formunda dörde keselim(büyük sıgara böreği şeklinde). Her parçanın üzerine bolca kıymalı harcımızdan serperek genişçe saralım.

Geniş bir tepsiye çok soğuk su koyalım ve sodayı da ilave edip, sardığımız börekleri içine atarak yarım saat bekletelim.

Börekleri tencereden çıkarıp suyunu sıkalım ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Not: dilerseniz peynirli ya da arzunuza göre bir iç harcı ile de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2089
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster