Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sodalı ve ıspanaklı börek

Sodalı ve ıspanaklı börek
 

Börek yaparken kullanmış olduğunuz sütün veya yoğurdun içine 1 şişe soda ilave ederseniz böreğinizin pişerken balon gibi şiştiğini görürsünüz ve sonuçtan daha çok memnun olursunuz. Soda kullanma işini yapmış olduğunuz her türlü börek çeşidinde kullanabilirsiniz. Bu seferki tarifimiz sodalı ve ıspanaklı börek, beyaz peynir ilavesiyle de özellikle çocuklarınız için besleyici niteliği yüksek olan bir börek çeşidi olacaktır ve yedikçe tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler:

5 adet hazır yufka

1 tabak ezilmiş beyaz peynir

1 demet doğranmış ıspanak yaprakları

2 su bardağı yoğurt

1 şişe sade soda

1 su bardağı zeytinyağı

2 yumurta

Ispanaklar için (1 çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı pul biber veya karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker, ıspanakları yağlamak için zeytinyağı)

Yapılışı:

Beyaz peynirler bir çatalla ezilir, ıspanaklar bir parmak kalınlığında kıyılır ve yazılan malzemelerle harmanlanır. Çukur bir kaba yumurtalar konulur ve çırpılır, yoğurt ve soda ilave edilerek tekrar çırpılır ve en son yağ ilave edilerek biraz daha karıştırılır.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, yufka buruşturularak tepsiye yayılır ve üzerine bolca sıvı harcımızdan yedirilir. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygularız ve üzerine ıspanakları yayarak üzerine beyaz peynirleri serperiz. Lezzetli olsun diye peynirlerin ve ıspanakların üzerine de sıvı harcımızdan dökeriz.

Dördüncü ve beşinci yufkaya da bolca sıvı harcımızdan döktükten sonra yufkalar harcı iyice çeksin ve çabuk pişsin diye bir bıçakla yufkaları kare şeklinde keseriz ve 200-220 derece ısıdaki fırında pişiririz.

Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alırız ve böreklerin biraz buharı çıktıktan sonra servis yaparız.

Afiyet olsun.

Not: Ispanak yerine pazı veya ısırgan otu da kullanabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..