- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sodalı zebra kek
Malzemeler
4 yumurta (oda sıcaklığında)
7 kahve fincanı toz şeker
3 fincanı sıvıyağ
9 fincan un
4 fincan sade madensuyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. Sırayla sıvıyağ, maden suyu, un, kabartma tozu, vanilya, un eklenir. iyice karıştırılır. Hamurun 1/3 ü ayrı bir kaba alınır kakao eklenerek karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına isteğe bağlı ceviz veya fındık serpilir. İlk beyaz hamur, kakaolu hamur şeklinde bitene kadar sırayla kalıba dökülür. 170 derece önceden ısıtılmamış fırında içerisini çekene kadar pişirilir. (Bu kek hazır paykekler gibi yumuşak ve leziz olur)
Kek yaparken dikkat edilmesi en önemli konular: Yumurtlar mutlaka oda sıcaklığında kullanılmalıdır. Yumurta şeker karışımı iyice çırpılmalıdır. Un eklendikten sonra kekinizi çok fazla karıştırmayın. Önceden ısıtılmış sıcak fırında kek pişirmeye çalışmayın mutlaka soğuk fırında pişirin. Pişen kek soğumadan kalıptan çıkartmayın. Acil çıkartmanız gerektiğinde kalıbı ıslak bir bez üzerinde bekletin.
(Bu tarif için büyük boy kalıp kullanın.)
Kolay gelsin...
4 yumurta (oda sıcaklığında)
7 kahve fincanı toz şeker
3 fincanı sıvıyağ
9 fincan un
4 fincan sade madensuyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. Sırayla sıvıyağ, maden suyu, un, kabartma tozu, vanilya, un eklenir. iyice karıştırılır. Hamurun 1/3 ü ayrı bir kaba alınır kakao eklenerek karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına isteğe bağlı ceviz veya fındık serpilir. İlk beyaz hamur, kakaolu hamur şeklinde bitene kadar sırayla kalıba dökülür. 170 derece önceden ısıtılmamış fırında içerisini çekene kadar pişirilir. (Bu kek hazır paykekler gibi yumuşak ve leziz olur)
Kek yaparken dikkat edilmesi en önemli konular: Yumurtlar mutlaka oda sıcaklığında kullanılmalıdır. Yumurta şeker karışımı iyice çırpılmalıdır. Un eklendikten sonra kekinizi çok fazla karıştırmayın. Önceden ısıtılmış sıcak fırında kek pişirmeye çalışmayın mutlaka soğuk fırında pişirin. Pişen kek soğumadan kalıptan çıkartmayın. Acil çıkartmanız gerektiğinde kalıbı ıslak bir bez üzerinde bekletin.
(Bu tarif için büyük boy kalıp kullanın.)
Kolay gelsin...