Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sofrada acı varsa; yemek zorunda da değilsin!

Sofrada acı varsa; yemek zorunda da değilsin!
 

Millet olarak acıyı ne de çok seviyoruz. Dram, hüzün ve acı dolu diziler. Gazetelerin 2.sayfa haberlerindeki o her gün karşımıza çıkan cinayetler, adam öldürmeler. Üzüntülü bir şekilde biten ilişkiler, pişmanlıklar, kabullenememe… Acının verdiği ağır yükleri sırtlayıp omzumuza senelerce gidiyoruz. Arada bir yükümüzü bıraktığımız zamanlar olmuyor değil ama tekrar alışkanlıkların verdiği duygu onlarsız yaşamamıza izin vermiyor.


Acı çekmek, üzülmek, mutlu olmak bunların hepsi bizim seçimimiz. Kimse bize zorla “Hadi bugün üzülmek zorundasın!” demiyor, diyemez de; çünkü buna biz müsaade etmeyiz. Öyleyse neden hala yaptıklarımızın farkında olamıyoruz? Neden bir adım ilerlemek, bazen işimize bile gelmiyor? Üzüntülerin üzerine yara bandı yapıştırıp birkaç güne geçer diye bekliyoruz, hâlbuki yara geçmiyor, geçmediği gibi yaranın hava almasına bile engel koyuyoruz.

Odak noktası değişmedikçe aynı olaylar üzerinde dönüp duruyoruz, biz döndükçe de zaman hızlıca akıp gidiyor. Bir gün her şeyin farkında olmuş bir şekilde güne başladığımızda ise geçen boşa zamanlar için sadece hayıflanmaktan başka yarar sağlamadığını anlamış oluyoruz.

İnsan yaşamadığı olayları tecrübe edemez. Kulaktan dolma bilgilere inanır ancak başına gelmeden daha iyi olayları hissedemez. O yüzden yaşanılan her şeye birer tecrübe, birer deneyim, gelecek için yararımıza olacak bir adım olarak bakmak gerekli. Bu sayede farkındalıklar artar, bakış açıları genişler, çevremizdekilere yararı olur ve en önemlisi de olgunlaşmamızda bize öncülük eder.

Biz her şekilde büyüyoruz, şu saat itibari bile düşüncelerimiz, yaptıklarımız değişiyor. Dün bile aynı değilken şu an farklı bir biz oluveriyoruz.

Özlem ÖZTULUM 

 
Toplam blog
: 12
: 1257
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

2009 yılından bu yana kişisel gelişim, kuantum fizik, kuantum düşünce teknikleri, nlp, psikoloji üz..