Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Soframıza yeni tat

Soframıza yeni tat
 

Hep yabancı yemek programlarında görürdüm. Üstelik okuduğum gazetedeki gurme amcada demişti oldukça uzun bir süre önce okuduğum bir yazısında niye bizde üretilmiyor ya da ithal edilmiyor bunlar diye.. Nedir mi bunlar? NATURAMAKS Türkiye 'de ilk kez hazır kavanozda tavuk suyu ve et suyu konsantrelerini çıkardı. Katkısız olduğu söylenen bu ürünler tablet olarak satılanlarla kıyaslanınca oldukça sağlıklı bir alternatif oluyor ve çalışan hanımlar içinde pratik bir çözüm oluşturuyor.
Hazır çorba sektörünede yeni bir soluk getiriyor ayrıca NATURAMAKS . Reklamları dönüp duruyor son günlerde ekranlarda. Kavanoz ambalajlı ürünlerde Kremalı mantar, Brokili, İşkembe, Toyga, Şehriyeli Tavuk çeşitleri mevcutmuş.

Şöyle bir net araştırması yaptım ama firmanın sitesi aktif durumda değil ne yazık ki. ( http://www.naturamaks.com/ ) Onca reklamdan sonra bu büyük eksiklik tabiki. Umarım en kısa zamanda daha fazla bilgiye ulaşırız. Doğrusunu söylemek gerekirse ben ne tablet ürünlerden ne de paket hazır çorbalardan çok sıklıkla kullanmam. Bilindiği üzere piyasada satılan hemen hemen bütün gıda maddelerinin içinde katkı maddeleri var ve bunların sağlığa zararlı olduğu biliniyor, kanser yapıcı oldukları söyleniyor.

Nedir bu gıda maddeleri ? Yapay aroma arttırıcı, yapay kıvam arttırıcı, yapay renklendirici, yapay tatlandırıcı, yapay koruyucu ve asit düzenleyici isimleri altında sayıları yüzleri aşan maddeler var. En başta yapay aroma artırıcılar hazır gıdalara lezzet katıyor, iştah açıyor ama çok çabuk acıktırıyor ve şekeri düşürüyor. Daha birçok zararlarını tabii bilemiyoruz.

Ama bu ürünlerin daha önceden bir çok yerden okuduğuma göre ve reklamları üzerine katkısız olması dikkatimi çekti. Bakalım bir deneme yapmak gerekiyor belkide. Piyasada 4 TL civarında satıldığını duydum.

Sofralarımıza yeni bir lezzet katacağa benzeyen bu ürün umarız beklediğimiz kalitede ve lezizliktedir de bende en kısa zamanda mutfağımıza bu çeşitliliği dahil ederim.

 
Toplam blog
: 49
: 4247
Kayıt tarihi
: 01.01.08
 
 

1971 Merzifon doğumluyum. Hayatın her alanında üretmenin doğruluğuna inanıyorum.. Evliyim ve Mert ..