Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Soğan Bal karışımının mucizevi etkileri…

Soğan Bal karışımının mucizevi etkileri…
 

Kış aylarının olumsuz etkilerini, olumluya çevirip, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek için birçok doğal yöntem mevcut. Bunlardan birisi de Soğan Bal karışımı…

Öksürük, Faranjit ve Gribe karşı doğal Ballı Soğan Tarifi l Soğan Bal Karışımı Soğan bal karışımı, özellikle kış aylarında grip hastalığında, öksürükte tavsiye edilen etkili bitkisel çözüm yollarından biridir.

Bu oldukça kolay hazırlanan, pratik bir yöntemdir. Bazı uzmanlar bu karışımın penisilinden bile etkili olduğunu belirtirler. Özellikle çocuklardaki üst solunum yolu rahatsızlıklarında, ilaç dışında tedavi edici bir yaklaşım olur.

Bildiğimiz gibi ilaçların yararlı etkileri olduğu kadar, bir yandan da vücuda olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle hastalıklarda doğal yöntemlerden destek alınmalıdır.

Soğan bal karışımı nasıl hazırlanır?

Bunun için ihtiyacınız olan sadece 1 adet orta boyda kuru soğan ile 1 yemek kaşığı baldır.

Soğanı iri şekilde doğrayın. Bunun üzerine 1 yemek kaşığı balı koyun. Karışımı bir kavanozun içinde en az 3 saat kadar sulanması için bekletin.

Kullanımında ise, çocuklar için günde 3 defa 1 tatlı kaşığı olarak, yetişkinlerde ise günde 3 defa 1 yemek kaşığı olacak şekilde uygulanmalıdır.

Soğan bal karışımı neye iyi gelir?

Bu karışım öksürük, faranjit ve grip için oldukça yararlıdır. Bunun yanı sıra antibakteriyal olarak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla da kullanılabilir.

Bu yaralı etkileri doğal ürünlerle sağlamak genel sağlık açısından oldukça faydalıdır. Vücudu kimyasal etkilerden korur, karaciğerin toksinlerle uğraşmasına olanak vermezsiniz.

Bildiğimiz gibi gribe iyi gelen bir ilaç bulunmamaktadır. Antibiyotik tedavisi bile bu hastalık için yararlı olmaz. Bu nedenle vücudu güçlendirmek ve gribin etkisini azaltmak için, soğan bal karışımından yararlanmak en iyisi!

Soğan Bal Karışımı Soğan içeriğindeki bileşenlerle kanserden, başka hastalıklara kadar iyi gelmektedir. Soğan suyu balgamı yumuşatmakta ve bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltmaktadır. Astım krizinde etkili olan bileşenleri bile baskılamaktadır.

Balla karıştırılan soğan suyu ise, boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda şifalı etkiye neden olur. 

NOT: Bir dahaki konumuz Soğan Suyunun faydaları...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..