Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
20584
 

Soğan yemeği nasıl olur demeyin, deneyin

Soğan yemeği nasıl olur demeyin, deneyin
 

missss


YEMEK YAPMAK BENCE SANATTIR

AYNI ZAMAN DA AKIL VE DAMAK İŞİDİR... 

ASLINDA SEVGİ İŞİDİR 

Ne yaparsanız mutlaka öncelikle sevmeniz lazım, tıpkı yemeğinizi pişirirken de bir tutam sevginizi katın.. 

Yemek yaparken kalıpların içine kendinizi sokup sıkıştırmayın. 

Bir şeyler katın içine korkmayın tadı bozulabilir, ya bozulmayıp daha da lezzetli olursa! 

Oturup düşünmeye başlayın ve gözünüz de canlandırın ne olur aklınız gelenleri birbiri ile karıştırsanız. 

Tariflerin çoğu böyle çıkmamışmıdır? 

Tam bu nokta da şu söz aklıma geldi; 

''Bizim sorunumuz, hep düşünürken diğer kişilerin düşünmeden eyleme geçmesi'' bu da cesaretle olur.
 

Sevgili annem HATİCE COŞGUN'un bizlere çocukluğumuzdan beri yaptığı yemekler var bugün bir tanesini sizlerle paylaşacağım. 

Bu tarifler yokluk belası geliştirilip yapılmış ve mükemmel tadlar meydana çıkmıştır. 

Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. 

Ben annemin yaptığı yemekleri ajandamdamda ANNEMİN EMEKLERİ başlığı ile kaydediyorum. 

Herkesin annesinin yemek tarifleri mutlaka vardır. 

SOĞAN YEMEĞİ 

Malzemeler 

1 kilo soğan 

2 yemek kaşığı pirinç 

250 gr et veya kıyma 

karabiber 

pul biberi 

salça 

Yapılışı: 

Soğanları soyup, bir güzel yıkayın sonra irice doğrayın. Tencereye likit yağı 2 kaşık koyun ısısnıca içine et veya kıymanızı ilave edin ve pişmeye bırakın, arada kapağını kapatıp buharı ile pişmesini sağlayın. 

Etin pişme işlemi tamamlanınca içine doğradığınız soğanları ilave edin soğanla etin pişmesi devam ederken içine salça ve pul biberi ilave edip bir güzel karıştırın. 

Bir su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya devam etsin. 

Altını kısıp demlendirir gibi pişirmeye devam edin. Tuzunu da katıp bir taşım daha kaynayınca altını kapatın. 

Yemeğiniz hazır. 

Dinlendikten sonra tabağa alıp üzerine karabiber döküp afiyetle yiyebirsiniz. 

Not: Soğan kanı sulandırdığı için bazı ilaçlarla dikkat etmeniz, ya da bazı özel dönmelerde yememeniz gerekebilir. 

En derin selam ve saygılarımla... 

Son kararlarınız hep mutluluk versin!

Hanife MERT, Şennur Köseli bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Çok lezzetli bir yemek olduğuna eminim.Deneyeceğim.Elinize sağlık.Sevgiler...

Fisun Gökduman Kökcü 
 22.10.2019 11:33
Cevap :
Gerçekten lezzetli...Etle buluştuğunda soğanın tadına doyum olmuyor...Yorumunuzu okuyunca yarın yemek menüm belli oldu. Ziyaretiniz için teşekkürler...Sevgi ve selamlar...  26.10.2019 1:49
 

İşte tam da benim damak tadım. İşte bu yemeği zevk ve iştahla yerim.:)) Canım arkadaşım maşaallahınız var. Hani daha önce de söylediğim gibi, insan hayatın her alanında bulunmalı. Tam da sizin gibi. Öpüyorum sizi sevgilerimle.

Hanife MERT 
 14.11.2013 23:44
Cevap :
Bu yemeğin üzerine bolca karabiberi dökünce, offf oluyor. Üzerine tavşan kanı çay demledin mi takım tamam. :))) Bir de sizi bekliyorum, uğradığınız için teşekkür ediyorum mekanıma...Övgü dolu sözleriniz beni çok mutlu etti, sizin içinde geçerli...Selam ve sevgiyle öpüyorum sizi.  16.11.2013 3:13
 

Soğan sağlıktır. Yemeği yaparken tadı hoş olması için sevgimizi vermemiz gerekir. Sevgi ile pişen yemek lezzetli olur. Saygılar...

hssensoz 
 14.11.2013 17:49
Cevap :
Soğan sağlıktır, yemeklerin ana kraliçesidir. Olmazsa olmazdır. Yemek yaparken kişi sevgisini katamaz ise o yemeğe ne kadar tuz katarsa katsın, tadı ve lezzeti olmaz. Sözlerinize katılıyorum, bloguma ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Selam ve saygılarımla...  16.11.2013 3:00
 

Sevgili Yeğenim, siz ne kadar marifetlisiniz, kutlarım.Soğan sağlığın en büyük doktoru, tabi ki soğan yemeği de ilaç gibi.Selam ve sevgiler öptüm.NAHİDE

NAHİDE ÇELEBİ 
 14.11.2013 13:37
Cevap :
Burada annemin hakkını yemeyeyim. Annem bize hep yapardı çocukken, soğan yemeği ve bulgur çorbası ve patlıcan kavurma favorilerimiz arasındaydı. Annemin ve tüm annelerin ellerinden sevgi ile öpüyor, hürmetler ediyorum. Aramızdan ayrılanların da mekanları cennet olsun...Selam ve saygılarımı gönderiyorum.  14.11.2013 16:02
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 58
Toplam yorum
: 1577
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 23254
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

''Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olur...'' ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster