Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1637
 

Soğanlı Yeşil Kabak Çorbası

Soğanlı Yeşil Kabak Çorbası
 

SOĞANLI YEŞİL KABAK ÇORBASI (alıntı)


Kış geldi, hastalıklar başladı. Özellikle GRİP. Aman dikkat edelim. Böyle günlerde en güzel yemek çorbalar. Hem çocuklar sebzeleri yememekte direniyorlar. İşte onlara sebze yemeği. Sebzenin farkına bile varmıyorlar. Ben torunlarıma bu çorbalardan yapıyorum.

YAPILIŞI

2 tane yemeklik yeşil kabak yıkanıp soyulur, küçük, küçük doğranarak tencereye konur. 1 tane soyulup doğranmış soğan ilave edilir. Varsa 2 su bardağı et veya tavuk suyu, 1 bardak süt ilave edilerek pişirilir. Pişen bu karışım soğuduktan sonra suyu ile birlikte karıştırıcıdan geçirilir. Bir tencereye 3 kaşık un, (Tercih edilirse 1 kaşık krema da konabilir) Konulur üzerine çekilmiş kabak ve soğan karışımı eklenir. 1 bardak sütle birlikte karıştıra, karıştıra pişirilir. İnmeye yakın isteye bağlı tuz eklenir. Eğer çorba koyu olursa süt veya et suyu ile kıvamına getirilir. Kâselere boşaltılan çorbanın üstüne 2 kaşık tereyağında kızdırılmış nane gezdirilir. Üzerine ayıklanıp doğranmış dereotu ve karabiber serpilir. Servise sunulur. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Hocam hemen yapacağım bugün acaba krema koymasam olur mu ki?Ben krema yiyemiyorum da o nedenle .:) Teşekkürler selam ve sevgiler canım hocam.

Şennur Köseli 
 21.11.2012 11:31
Cevap :
SEVGİLİ SENNUR'UM. BENDE KREMA KOYMUYORUM.DAHA GÜZEL OLUR.AFİYET OLSUN.NAHİDE  21.11.2012 13:40
 

Bu yemek tariflerine uyarsak kiloyu yükseltmek de var. Ama ağız tadıyla yenecek tarifler yapıyorsunuz. tebrikler. ÜŞD

Ünal Şöhret Dirlik 
 20.11.2012 19:41
Cevap :
Afiyet olsun Hocam, teşekkür ederim.Saygılar.NAHİDE ÇELEBİ  20.11.2012 23:54
 

Ellerinize sağlık Nahide Hanım. Hemen yapacağım.Çok lezzetli,bir o kadar da sıhhı bir tarife benziyor. Bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.Sevgi ve Selamlar

GOKOYA 
 20.11.2012 18:45
Cevap :
Sevgi, selam bizden .Denemekte yarar var.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.NAHİDE ÇELEBİ  20.11.2012 23:57
 

Yeşil kabak dediğinize göre Ege yöresi tabiriyle Girit kabağı olsa gerek. Bizim evde hanım küçükleri ortadan ayırmamak şartıyla yarıp ince sarımsak sıkıştırıp (Bu işlemi çoğunlukla ben yaparım) fırın da pişirir yoğurtla yeriz. Biz çok severiz.Kendin yaptığın yemeklerin tadı bir başka oluyor.Afiyet dileklerimle selamlar.

Şahin ÖZŞAHİN 
 20.11.2012 16:58
Cevap :
Değerli arkadaşım! Sizin de ellerinize sağlık. Benim eşim de bir kaç çeşit yemek yapabilse ne iyi olur.Selamlar, saygılar.NAHİDECELEBİ  20.11.2012 23:59
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1825
Toplam yorum
: 11123
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1019
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster