Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Soğuk bir havada zile basıyorsunuz...

Soğuk bir havada zile basıyorsunuz...
 

Soğuk bir havada akşam vakti..İşinizden çıkmış eve gelmek üzeresiniz.Sokağın başında kafanızı kaldırıp bakıyorsunuz. Evinizin ışıkları yanıyor. Çocuğunuz gelmiş. Binanın önüne gelip zile basıyorsunuz, kapı açılıyor. Evinize giriyorsunuz. Dışarda müthiş ayaz var ama eviniz sıcaksa çok mutlu olmalısınız. Bu çok önemli. Evinizin sıcaklığı, şükretmek için iyi bir sebep.

Eve girdiğinizde, okuldan yeni gelen çocuğunuz size kollarını açıp koşuyor.Onu kucaklıyorsunuz. Onun evde olması, sağlıklı olması ve size gülerek koşması ne kadar güzel..Ne büyük mutluluk. Alın size şükretmek için muazzam boyutta bir başka sebep.

Sonra, sofrayı hazırlayıp oturuyorsunuz yemeğe..Mönüde ne var? Çorbanız var mı mesela..Ya da herhangi bir sıcak yemek. Yanına ne var, ekmek? Yoğurt? Kuru soğan ya da turp? Turşu?Harika..Hele bir de salatanız varsa tam ziyafet. İşte şükredecek bir sebep daha...

Televizyon açık bu arada. Haberler başlıyor. Maalesef berbat haberler genelde. Küresel ısınma, terör, hastalıklar, cinayetler, vs.vs. Dış dünyada manzara hiç hoş değil. İstanbul'da bir adam ailesini katletmiş...Filanca yerde sel baskınları.Yangınlar...Bunların tamamına yakınına karşı yapabileceğiniz birşey yok.Keşke dünyayı kaplayan kocaman elleriniz olsa her yere yetişebilseniz ama yok . Kocasının bırakıp gittiği, 8 çocuklu kadın için de birşey yapamazsınız. Evliyken, karısını bırakıp başkasıyla kaçan vefasız adamı, karısına geri de döndüremezsiniz. Yapabileceğimiz katkılar yok değildir ve tabii ki hayır yapmak çok fazla manevi haz veren bir konudur ama imkanlar da sınırlı.

Her neyse siz evinizdesiniz. Bu karamsar hatta çaresiz konulara fazla kafayı takıp ruh halinizi bozarsanız bu kez çevrenize karşı haksızlık yapmış olursunuz...kendiniz sorun haline gelirsiniz. O Halde? Nerede kalmıştık? Çorbada..Siz çorbanızı, yemeğinizi kaşıklayın ve yediğiniz lokmalar, sorunsuzca midenize gidiyorsa, midenizde bir sıkıntınız yoksa, ayağa kalıkıp sofradaki bulaşıkları rahatça mutfağa taşıyabiliyorsanız, en önemlisi çocukların neşesi yerindeyse, daha ne? Bundan daha büyük mutluluk olur mu? Allahaşkına! Siz mutlu olmak için başka ne bekliyorsunuz ki? Yoksa mutluluğu, sadece çok değişik yerlere seyahat etmek, şık restaurantlarda yemek yemek, eğlence mekanlarında "eller havaya" yapmak, ya da sınırsız alışverişten mi ibaret sanıyorsunuz? Eğer öyleyse, imkansız beklentiler ve hüsran içinde içinde, yaşadığınız anın tadını çıkaramadan, bugününüzü ziyan ederek yaşlanacaksınız demektir.

Çocuklarınızın gürültüsü ya da eşinizin bazı konularda fazlaca konuşmasından rahatsız olduğunuzda; iki kelime edebileceği, ya da anlattıklarını dinleyebileceği, yüzüne sevgi ile bakabileceği bir kişi bile olmaksızın bir kenarda kederle yaşayan insanları düşünün önce ve şükredin. Kapınızın zilini çalan arkadaşlarınız, komşularınız, size telefonla, maille, mesajla ulaşmak için çaba harcayan, size sevgi ve emek veren herkes için şükredin.

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..